O mișcare de mult așteptată: / Tiberiu Iacob-Ridzi a preluat oficial organizația...

O mișcare de mult așteptată: / Tiberiu Iacob-Ridzi a preluat oficial organizația PSD Petroșani

Timp de citire: 3 minute

Transferul lui Tiberiu Iacob-Ridzi la PSD este o decizie anunțată/ așteptată cu mult timp înainte. Cunoscătorii vieții politice locale știu că au existat, de mai mulți ani, tatonări/ negocieri între cele două părți. Pe de altă parte, Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul reales de atâtea ori, a dat din nou – pentru a câta oară?! – dovadă de înțelepciune politică, punând interesele alegătorilor săi și ale urbei, mai presus de jocul și măruntele orgolii politice locale. Indubitabil, organizația PSD Petroșani iese mai întărită după această reorganizare. Preluarea PSD Petroșani de către Tiberiu Iacob-Ridzi va scoate din marasm această organizație a celei mai importante localități din viața Văii Jiului, o va dinamiza și verticaliza. Deși până la alegerile europarlamentare și locale mai sunt doar câteva luni, există toate premisele ca experiența și energia politică a lui Tiberiu Iacob-Ridzi să dovedească subțirimea timpului și să își spună cuvântul în noul proiect politic al majorității petroșenenilor care votează.

Care mai timizi, care cu zâmbetul pe buze, vineri, 15 martie, membrii ai organizației PSD Petroșani și foștii liberali au participat la preluarea oficială de către Tiberiu Iacob-Ridzi a organizației social democrate. Odată rivali, cele două tabere vor lucra de acum împreună, pentru că Tiberi Iacob-Ridzi este candidatul PSD pentru primăria Petroșani.

Sala de marmură a primăriei municipiului Petroșani a fost neîncăpătoare vineri după amiază, când a avut loc, predarea oficială a organizației PSD Petroșani, noului venit în partid, Tiberiu Iacob-Ridzi. Mulți liberali din echipa lui Tiberiu Iacob-Ridzi au trecut la PSD, odată cu decizia liderului lor. Vineri, 15 martie, a avut loc cumva o unificare a celor două organizații până mai ieri rivale.

„Am rămas deosebit de impresionat de numărul extraordinar de mare de oameni, de cetățeni, care au venit în această sală, și am văzut pe fețele lor, chiar erau bucuroși, și cei care au fost la PSD și cei care au fost la PNL. Le-am spus că începând de astăzi sunt toți colegi, nu mai trebuie să ținem ranchiună. Dacă s-a mai întâmplat vreodată să se certe între ei să șteargă cu buretele, pentru că acum s-a terminat. A fost o zi deosebită la Petroșani, s-a format o organizație foarte puternică, le doresc mult succes. Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, va câștiga un nou mandat fără nicio problemă, și cred că câștigăm și 2/3 din consilierii municipali. Le-am promis, și trebuie să știe și cetățenii din Valea Jiului, îl voi sprijini întotdeauna pe Tiberiu Iacob-Ridzi, la fel cum am făcut-o și când nu a fost membru PSD.” a declarat președintele PSD Hunedoara.

Devenit președinte al organizației PSD Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi va avea o misiune destul de dificilă. Acesta trebuie, pe de o parte, să țină cont de social-democrații cu state vechi, iar pe de altă parte, să îi împace și pe cei care l-au urmat, liberalii. Următorul pas pe care Tiberiu Iacob-Ridzi trebuie să îl facă este să creioneze lista de consilieri cu care va ieși în fața cetățenilor pentru consiliul local.

„Ați văzut, în sală au fost atât echipa PSD, cât și oamenii care vor veni cu mine în noua echipă. Scopul nu va fi altul decât a face în așa fel încât toate proiectele pe care le avem pentru Petroșani să le ducem la bun sfârșit și să începem proiecte noi. PSD, în actuala formulă, cu siguranță, va câștiga alegerile locale din 9 iunie. Nu știu dacă a mai rămas cineva la PNL. Cert e că toți consilierii locali și biroul permanent sunt alături de mine. Lista de candidați pentru consiliul local nu cred că va fi o problemă, pentru că procentul pe care PSD îl va câștiga la alegerile locale va fi suficient de mare, astfel încât toți cei care au fost până acum să aibă loc pe această listă. Ceea ce am început astăzi la PSD Petroșani e un nou început. Sarcina mea principală va fi aceea de a armoniza acești oameni, aceste lucruri, astfel încât să nu existe nici un fel de animozități de acum încolo. Suntem o echipă și trebuie să mergem înainte”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, președinte interimar PSD Petroșani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii