O întâlnire istorică: Avram Iancu şi australianul Trend Grimsey, cel mai tare...

O întâlnire istorică: Avram Iancu şi australianul Trend Grimsey, cel mai tare din canal

Timp de citire: 2 minute

Înainte de cel de-al doilea antrenament al zilei, Avram Iancu a avut parte, marţi după-amiază, de o mare surpriză, una mai mult decât plăcută.

Trend Grimsey pe plajă

În faţa sa, pe plaja din Dover Harbour, în zona dedicată celor care practică înotul, se afla nimeni altul decât australianul Trend Grimsey, deţinătorul la zi a recordului de trecere a Canalului Mânecii, performanţă realizată la 8 septembrie 2012, cu un timp fenomenal de 6 ore şi 55 de minute. Performanţa realizată de Grimsey, la vârsta de doar 24 de ani, este de neînchipuit pentru mai toţi înotătorii, cu atât mai meritorie fiind cu cât australianul a reuşit să depăşească cu 20 de minute vechiul record deţinut de un american tocmai din anul 1994.

Discuţie tehnică

Văzându-l la doi paşi de el pe omul care a rescris istoria trecerilor „Everestului” înotătorilor din apa rece a Mării Nordului, un campion pe care-l văzuse până acum doar pe youtoube sau la televizor, Avram Iancu aproape că s-a frecat la ochi. N-a durat decât o clipă ca Trend Grimsey să-l repereze şi el pe Avram, de la nivelul celor aproape 1,90 metri ai săi, salutându-l cu prietenie. Acest lucru l-a încurajat imediat pe petroşenean, care s-a dus ţintă spre australian şi i-a întins mâna. După prezentări şi câteva discuţii legate de prezenţa celor doi pe plaja din Dover, a urmat şi o scurtă discuţie tehnică, australianul devoalându-i lui Avram câteva mici secrete care ţin de tehnica de înot şi de menţinere a ritmului, dar şi de respiraţie sau de antrenamente.

Antrenament cu Trend

Întâlnirea dintre cei înotători s-a repetat miercuri, 29 iulie, australianul dându-i întâlnire lui Iancu la orele 7,30, pentru o sesiune de antrenament împreună, alături de alţi câţiva înotători, mai vechea noastră cunoştinţă din New York, Joshua, alţi doi înotători mexicani, doi americani ş.a.. După o sesiune de înot de mai bine de o oră, în care australianul, devenit între timp antrenor de înot, a intrat sub apă şi s-a uitat cum înoată Iancu, arătându-i apoi cam la ce capitole trebuie să mai lucreze pentru a-şi corecta eventualele greşeli de înaintare în apă, toată lumea a ieşit afară ca să mai stea de vorbă puţin cu Trend. Ca să vă faceţi o impresie, pentru înotători o întâlnire, ba chiar şi un antrenament cu Trend Gerimsey, este ca şi cum ar fi pentru un fotbalist o întâlnire şi un antrenament cu Pele, ceva de neuitat şi poate o dată în viaţă.

O energie nebănuită…

„Este ceva de vis ce mi se întâmplă, iar această întâlnire parcă mi-a dat aripi. A fost cea mai rapidă oră de înot din toată campania de antrenament, Trend mi-a dat energie şi m-a stimulat. Am ascultat indicaţiile lui, atât tehnice cât şi motivaţionale, iar în apă mi-am corectat greşelile, conform indicaţiilor sale!, ne-a mărturisit Avram Iancu după antrenament.

Corneliu BRAN

Avram Iancu şi australianul Trend Grimsey – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii