O grădiniță, o creșă și finalizarea clădirii din curtea Liceului de Arte...

O grădiniță, o creșă și finalizarea clădirii din curtea Liceului de Arte – trei obiective ale Primăriei Deva

Timp de citire: un minut

Viceprimarul Ovidiu Moş şi directorul tehnic al Primăriei Deva, Ciprian Răchită, s-au întâlnit marţi, 7 martie, cu subprefectul Fabius Kiszely şi cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a discuta pe tema unor proiecte importante ale municipalităţii – finalizarea clădirii de lângă Liceul de Arte, construirea unei creşe, transformarea şcolii din cartierul Viile Noi în grădiniţă. Totodată, primăria a solicitat Consiliului Judeţean Hunedoara un sprijin financiar de 1 milion de lei pentru şcoli şi elevi.

În cadrul întâlnirii, au fost aduse în discuţie şi cheltuielile suportate de la bugetul local în cazul a 25% dintre elevii care învaţă la şcolile din Deva.  Sunt 2.600 de elevi care locuiesc în afara Devei, dar învaţă în municipiu, pentru care se cheltuiesc anual  9 milioane de lei cu întreţinerea şcolilor şi plata burselor. Consiliului Județean Hunedoara i s-a cerut un sprijin financiar de 1 milion de lei, dar banii nu au fost aprobaţi.

Municipalitatea ar putea finaliza clădirea din curtea Liceului de Arte până la sfârşitul anului viitor, după ce devizul general de lucrări a fost aprobat de consilierii locali în şedinţa de vineri, 10 martie. Acesta va fi transmis Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene în vederea obţinerii unei finanţări prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Prin acelaşi program, administraţia locală doreşte să obţină fonduri şi pentru construirea unei creşe cu 120 de locuri, în curtea Colegiului Naţional Pedagogic “Regina Maria”.

De anul viitor, în clădirea actualei şcoli din Viile Noi va funcţiona o grădiniţă care va fi amenajată cu toate dotările necesare (curte, loc de joacă, grup sanitar etc.) şi va primi inclusiv preşcolarii de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”. În acelaşi timp, cele două clase de elevi care învaţă în „Viile Noi” vor fi mutate la Şcoala „Lucian Blaga”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii