O femeie în vârstă de 79 de ani, păcălită de 3.000 de...

O femeie în vârstă de 79 de ani, păcălită de 3.000 de lei prin metoda aurului la schimb

Timp de citire: un minut

În weekend o femeie de 79 de ani a fost păcălită de o șarlatancă printr-o metodă des folosită. Sâmbătă, 4 iunie , în jurul orei 19.00,  în timp ce se plimba pe strada George Enescu, din Hunedoara, pensionara a fost abordată de o femeie care i-a spus că îl cunoaște pe fiul său, deoarece au fost împreună la Paris și în Elveția, și că are nevoie urgentă de bani,  ca să cumpere „ceva marfă de la vamă”. În schimbul împrumutului avea să-i lase câteva bijuterii.

Femeia, crezând fiecare cuvânt care ieșea din gura escoacei,  s-a deplasat cu acea femeie până în fața blocului unde locuiește cu un autoturism ,în care se mai afla un bărbat,  și din apartament a luat 3.000 de lei, pe care i-a înmânat persoanei de sex feminin. Înainte de a coborî din autoturism, escroaca i-a dat persoanei vătămate 4 ghiuluri și o brățară drept garanție,  spunându-i că sunt din aur și să le păstreze circa două-trei ore, până când se va întoarce și îi va restitui cei 3.000 de lei pe care i-a împrumutat.

Pensionara a așteptat ca femeia să revină, dar, evident, a așteptat degeaba. Ieri s-a dus să depună plângere la poliție. În baza plângerii penale, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi au demarat cercetări în vederea identificării suspecţilor şi a recuperării prejudiciului.

Referitor la acest mod de operare, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să nu permită accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, indiferent de pretextul invocat (furnizori de servicii publice, apeluri umanitare, vânzători ambulanţi etc.), dacă nu au garanţia identității acestora (prin verificarea actului de identitate ori a legitimaţiei de serviciu), eventual solicitând sprijinul unor vecini de încredere.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi putea deveni victimă a infracţiunii de furt ori înşelăciune, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 şi solicitaţi sprijinul Poliţiei. 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii