O carte despre un momârlan din Jieţ la Muntele Athos

O carte despre un momârlan din Jieţ la Muntele Athos

Timp de citire: un minut

În curând, o nouă apariţie editorială a colaboratorului nostru Dumitru Gălăţan-Jieţ. De data aceasta nu este vorba de o lucrare de etnografie, ci de una cu totul de altă factură.

Intitulată „În Sfântul Munte Athos mai aproape de Dumnezeu”, cartea este scrisă în urma celor două pelerinaje efectuate de autor în anii 2012 şi 2014 în Sfântul Munte.

Şi în această carte se simte pasiunea pentru etnografie. În acest sens vom reda un pasaj ilustrativ: „Am intrat pe poarta principală a Mănăstirii Marea Lavră, păşind pe plăci de marmură albă aşezate uşor în poantă, tocite şi scobite vizibil de paşii celor care în timpul celor câteva sute de ani de existenţă şi-au purtat paşii pe ele. Aceste scobituri iau aspectul de adâncituri marcante şi m-au trimis cu gândul în perioada copilăriei mele, aducându-mi aminte de scobiturile din scândura duşumelei de la casa bunicilor situate între cepii scândurii tocite, tot de vreme, în care turnam lapte pisicilor care-l lingeau în linişte cu limbile lor aspre” (pag.94).

Volumul are 220 de pagini, este tipărit pe format B5, pe hârtie de calitate, cu bogate şi interesante ilustraţii color. (S.L.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii