Numai investiţiile europene / Vor reduce avariile la reţelele de apă din...

Numai investiţiile europene / Vor reduce avariile la reţelele de apă din Valea Jiului

Timp de citire: un minut

Desele avarii care generează restricţii în alimentarea cu apă potabilă demonstrează că Apa Serv Valea Jiului are încă nevoie de investiţii semnificative în modernizarea reţelelor, peste tot in Valea Jiului.

20151028_112843Încă o dovadă concretă a acestui lucru vine după ce, în cursul zilei de marţi, 27 octombrie, la Aninoasa, o spărtură a conductei de apă care alimentează cetăţenii din strada Cătăneşti a lăsat zeci de gospodării fără apă. Echipele de muncitori ale SC Apa Serv s-au mobilizat şi, până la miezul nopţii au făcut reparaţiile necesare, reluând furnizarea apei potabile.

Din nefericire, în cursul zilei de miercuri, pe aceeaşi conductă a apărut o nouă spărtură, la o distanţă de circa 10 centimetri, generând o nouă restricţie pentru efectuarea de reparaţii.

20151028_113322„Problema aceasta de la Aninoasa ne arată vulnerabilitatea magistralei de apă potabilă de la Valea de Peşti la Petroşani, care este foarte uzată şi care generează, iată, astăzi aici, mâine în altă parte, avarii peste avarii. Asta arată că este nevoie de urgenţă de programe de investiţii în modernizarea magistralei. Sigur că echipele de la Apa Serv acţionează imediat şi intervenim cu reparaţii. Din păcate, nici din bugetul firmei şi nici din bugetul primăriilor nu se pot realiza investiţiile care să înlăture însă pericolul altor avarii. Iată de ce, este cât se poate de evidentă necesitatea de a continua proiectele de investiţii pe bani europeni pentru modernizarea reţelelor, astfel încât problemele de acest fel să fie eliminate şi noi să putem asigura cetăţenii de furnizarea apei 24 de ore din 24. Altfel, aceste avarii pot apărea oriunde şi oricând, în toată Valea Jiului. De aceea, în partea a doua a proiectului european pe care-l vom derula între 2014 şi 2020 este obligatorie realizarea acestei investiţii”, explică directorul Apa Serv, Costel Avram.

Acesta precizează că lucrurile sunt şi mai complicate odată cu finalizarea unor lucrări de asfaltare la infrastructura rutieră, care fac mult mai complicate săpăturile necesare pentru remedierea defectelor la principala magistrală de apă din Valea Jiului.

Tiberiu VINŢAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii