Nu au CCM. Protest cu repetiție la Termocentrala Mintia

Nu au CCM. Protest cu repetiție la Termocentrala Mintia

Timp de citire: un minut

Pentru a doua zi consecutiv, angajaţi ai Termocentralei Mintia au protestat vineri în faţa sediului societăţii, supărați pe intenţia administraţiei Complexului Energetic Hunedoara (CEH) de a reduce din drepturile angajaţilor.

În fapt, angajații au solicitat din nou conducerii CEH prelungirea contractului colectiv de muncă, plata avansului salarial pe luna iulie şi tichetele de masă, acestea din urmă fiind întârziate cu aproape o lună.

Cu protestatarii s-a întâlnit directorul Termocentralei Mintia, Nicolae Codreanu, şi i-a informat că în cursul acestei zile vor primi tichetele de masă, iar salariile le vor fi virate pe carduri.

Liderii sindicali susțin că protestul oamenilor este justificat. Deja Sindicatul Liber al Energeticienilor (SLE) a cerut să fie semnat un acord de prelungire a drepturilor din vechiul contract colectiv de muncă, până la divizarea Complexului Energetic Hunedoara.

După cum se știe, actualul contract colectiv de muncă de la CEH expiră în 1 august, iar administraţia complexului şi Sindicatul Muntele nu au ajuns încă la un consens referitor la un nou contract.

În condițiile în care nu se încheie un nou contract colectiv de muncă, salariaţii vor beneficia numai de drepturile prevăzute în contractul individual de muncă, ce prevede doar salariul negociat şi sporurile, fără alte beneficii – prime, tichete de masă sau transport gratuit.

Mihaela PETROȘAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii