Noul pod de pe Jieţ / Într-o lună va fi funcţional

Noul pod de pe Jieţ / Într-o lună va fi funcţional

Timp de citire: 2 minute
După inundaţiile din 2014, puţini erau cei care sperau că aşa de repede se va construi un pod nou, din beton, în locul amărâtului de pod luat de apele învolburate. 
Miercuri, 21 octombrie, Ilie Păducel, primarul Petrilei, le-a dat o veste bună jieţenilor legată de acest pod: „Aşa cum am promis anul trecut, exact peste o lună de-acum înainte lucrările la noul pod din beton de peste Jieţ vor fi gata. Chiar astăzi am avut recepţia parţială la acest pod, iar ce pot să vă mai spun că ieri, deci marţi, s-au montat grinzile de beton de 18 metri lungime. Urmează să se toarne placa de 15 metri de beton, apoi să se toarne asfaltul şi să se facă legătura cu drumul naţional. Vom nivela, de asemenea, în faţa gospodăriilor ca să aibă gospodăriile acces. În momentul de faţă, se lucrează la aripile de protecţie ale podului, din partea dreaptă a lui. Dacă Dumnezeu ne ajută, undeva cu puţin după jumătatea lunii noiembrie mai putem spune că un obiectiv important a fost finalizat, iar oamenii se vor putea folosi de el”.
Câteva ştiri / Din Cimpa şi Birăoni
În aceste zile vor fi marcate cu vopsea albă toate drumurile nou asfaltate de pe proiectul integrat. Se continuă asfaltările în Colonia Cimpa şi Birăoni!
Primarul Ilie Păducel ne-a oferit câteva informaţii despre lucrările la care se trage tare în materie de drumuri: „Facem ultimele retuşuri la drumurile ce ţin de proiectul integrat. Lucrătorii marchează străzile şi montează semnele de circulaţie, iar în unele zone încă se mai lucrează la acostamente şi la rigole – totul trebuind să se încheie până în 10 noiembrie, cum e stabilit. Unde am constatat că sunt greşeli de execuţie, chiar dacă nu foarte mari, am solicitat să se refacă zona, iar constructorul a executat şi vreau să vă spun că am avut şi câteva cazuri din astea. Oricum, ca să ştie cetăţenii, avem garanţie la această lucrare cinci ani de zile, asta înseamnă că timp de cinci ani constructorul va repara dacă undeva se deteriorează asfaltul şi nu pe banii de la bugetul local. Lucrăm, de asemenea, la pietruirea drumului din Cimpa spre Tirici, lucrăm intens la asfaltarea drumurilor din Colonia Cimpa. Chiar astăzi am intrat încă pe o uliţă din strada Birăoni cu asfaltarea, o stradă de vreo 800 de metri care are vreo 40 de gospodării. Acestea sunt principalele preocupări ale noastre în materie de drumuri, acum, pe final de an. La anul vom finaliza toate drumurile rămase, astfel încât finalul anului 2016 să aducă localitatea Petrila şi satele aparţinătoare la cel mai înalt standard în materie de drumuri din istoria oraşului.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii