Noaptea minţii în administraţia judeţeană. Ce proiecte de “importanţă vitală” mai discută...

Noaptea minţii în administraţia judeţeană. Ce proiecte de “importanţă vitală” mai discută aleşii judeţeni

Timp de citire: 4 minute

Scene demne de preluat în programul umoristic pentru Revelionul 2021-2022 în legislativul judeţean. Cu unanimitate de voturi, consilierii judeţeni au aprobat un proiect de hotărâre, devenit HCJ 297/2021, privind “stabilirea modului prin care Consiliul Județean Hunedoara va promova campania de vaccinare împotriva COVID-19”. Aţi putea bănui că, după nopţi nedormite, realmente îngrijoraţi de efectele devastatoare ale pandemiei, aleşii judeţeni au pus la cale un plan extrem de elaborat, demn să mobilizeze până şi populaţia din cătunele judeţului să dea buzna la vaccinare.

La fundamentarea proiectului, iniţiat de doi consilieri judeţeni, a pus umărul până şi Compartimentul Managementul Unităţilor de Asistenţă Medicală, ceea ce a transformat demersul aleşilor judeţeni într-o chestiune de maximă importanţă. Acum vine bomba! Din toată truda aceasta, cu implicarea a numeroşi oameni purtând pe umeri povara a mii de ani de şcoli peste şcoli, a rezultat HCJ 297/2021, aprobată cu unanimitate de voturi, prin care CJ Hunedoara s-a angajat să publice săptămânal cel puţin o postare pe Facebook, în scop de promovare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dar şi lista centrelor de vaccinare din judeţ pe pagina de internet a administraţiei judeţene. Şi gata, asta e tot!!!

Inutil de precizat că demersul administraţiei judeţene va avea efectul unei furtuni într-un pahar cu apă în condiţiile în care, din analiza ultimelor 10 postări de pe contul oficial de Facebook al administraţiei judeţene, rezultă că mesajele transmise au, de regulă, 20-30 de reacţii din partea internauţilor, singura postare mai de “Doamne-Ajută!” reuşind să capaciteze vreo 85 de oameni. Cât priveşte publicarea listei centrelor de vaccinare pe cjhunedoara.ro, ne este greu să credem că, atunci când ar fi să se întrebe pe unde şi-o pot da în umăr, cei 259 de locuitori din Bulzeştii de Sus (unde, miercuri, incidenţa era de 23,17 la mie!) vor suprasolicita conexiunea internet accesând tocmai website-ul administraţiei judeţene.

Esenţa acestor rânduri este că, în loc să se preocupe de problemele reale ale judeţului, atât aleşii cât şi aparatul de specialitate al administraţiei judeţene pierd vremea cu proiecte inutile deoarece, dacă administraţia judeţeană ar fi vrut să posteze ceva (orice) săptămânal pe Facebook şi să urce pe site-ul propriu o listă, era suficientă o dispoziţie (fie ea şi verbală) a unuia dintre conducătorii instituţiei. Nu poţi emite câte o hotărâre a CJ pentru fiecare banală operaţiune pe care o face o administraţie judeţeană în activitatea de zi cu zi.

Dar asta nu e tot! În 19 octombrie a.c., preşedintele în exerciţiu al CJ Hunedoara a semnat un referat prin care propunea utilizarea sumei de 150.000 de lei pentru “organizarea evenimentelor din luna decembrie 2021”. Din cuprinsul raportului Direcţiei Administraţie Publică Locală rezultă că ar fi vorba despre organizarea unor “evenimente cu o semnificaţie aparte, care să promoveze tradiţiile prilejuite de sărbătorile de iarnă”. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi, devenind HCJ 292/2021.

Nici angajaţii şi nici aleşii judeţeni nu s-au întrebat cum, oare, ar fi posibilă organizarea unor evenimente “care să promoveze tradiţiile prilejuite de sărbătorile de iarnă” în condiţiile în care sunt în vigoare reglementări emise la nivel naţional şi judeţean (inclusiv de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, din care face parte şi reprezentantul CJ Hunedoara) care interzic cu desăvârşire  organizarea de evenimente. În actualul context, chiar şi conducerea Consiliului Județean Hunedoara a decis suspendarea programului de audiențe la sediul instituției, cât și la Biroul Teritorial din Petroșani. Cu alte cuvinte: ne ferim de COVID-19 şi interzicem întâlnirile cu cetăţenii, dar alocăm bani pentru organizarea de manifestări prilejuite de sărbătorile de iarnă în condiţiile în care evenimentele sunt interzise! Logic, nu? Miercuri, rata de incidenţă la nivel de judeţ era de 7,19 la mie, iar cea a reşedinţei de judeţ era de 9,76 la mie. Vremuri perfecte pentru evenimente…

Într-o şedinţă derulată la final de octombrie, preşedintele Nistor şi consilierul judeţean Chiş s-au contrat până la sânge. Cel din urmă era nemulţumit de activitatea Apa Prod SA în Hunedoara, dar şi pentru faptul că l-ar fi aşteptat o zi întreagă pe administratorul public Costel Avram, care i-a promis că ajunge la faţa locului. Dar n-a mai ajuns deoarece, citez, “era pe Facebook, în Parâng”. Spre deliciul asistenţei, cu referire la C. Avram, acelaşi consilier judeţean a mai spus “…pe timpul când m-am născut eu, dar şi mult mai încoace, cuvântul ţinea loc de ştampilă. Acum, cu cuvântul unor asemenea oameni, care te ţin o zi întreagă să-i aştepţi, poţi să faci ceva cu el, să nu spun ce!”. Hop, ţop, astfel a apărut un nou proiect de hotărâre, iniţiat de Laurenţiu Nistor, pentru organizarea unei comisii speciale de analiză şi verificare a sesizărilor referitoare la unele aspecte legate de activitatea Apa Prod SA. Comisie care, sperăm cu toţii, am vrea să lămurească şi dacă, astăzi, în administraţia judeţeană, cuvântul mai ţine sau nu loc de ştampilă. Vom reveni.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii