Nistor este istorie! Dreapta câștigă detașat județul. Vezi diferența colosală dintre principalii...

Nistor este istorie! Dreapta câștigă detașat județul. Vezi diferența colosală dintre principalii doi candidați

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Fix 1.070 de persoane au răspuns, în perioada 1 – 10 septembrie 2020, la un sondaj de opinie vizând intenția de vot pentru administrația județeană. Rezultatele sondajului reconfirmă iminenta victorie categorică a Dreptei, Partidul Social Democrat fiind victima evidentă a nerealizărilor din ultimii patru ani dar, mai presus de toate, marele perdant al alegerilor de anul acesta ca urmare a nominalizării unui candidat deja compromis electoral, în persoana deputatului Laurențiu Nistor. Se vede și din ieșirile sale publice faptul că Nistor, cândva un politician care „stătea bine în ghete”, își simte aproape sfârșitul politic.

Nemulțumiți de actuala conducere a județului

Considerați că activitatea conducerii Consiliului Județean Hunedoara, în mandatul 2016 – 2020 a fost:

– foarte slabă  – 24,5%
– mediocră – 18%
– bună  – 20%
– NS/NR – 37,5%

Faptul că peste 40% dintre participanții la sondaj  consideră activitatea conducerii CJ Hunedoara drept foarte slabă ori mediocră reprezintă un eșec deja asumat de PSD Hunedoara. Mircea – Flaviu Bobora (președinte), Daniel Costel Andronache și Sorin Adrian Vasilescu (vicepreședinți), adică actuala conducere PSD a CJ Hunedoara, nu se mai află pe lista candidaților la alegerile județene de anul acesta. Un semn evident că PSD Hunedoara i-a sacrificat pe cei trei ca urmare a mandatului neperformant asigurat de aceștia în fruntea județului.

Pe de altă parte, în mod cert răspunsurile de mai sus sunt efectul promisiunilor absolut fantasmagorice cu care PSD a câștigat alegerile județene în 2016, promisiuni precum asfaltarea și reabilitarea tuturor drumurilor județene, orășenești și comunale, ori amenajarea de parcuri industriale și acceleratoare de afaceri în fiecare oraș și municipiu din județ.

În plus, în directă legătură cu răspunsurile anterioare, 64,50% dintre cei intervievați își doresc o schimbare în atitudinea președintelui Consiliului Județean Hunedoara în ceea ce privește rezolvarea tuturor problemelor județului.

Diferența colosală între David și Nistor

La alegerile pentru PREŞEDINTE al Consiliului Județean Hunedoara, în 27 septembrie, cu cine veți vota?

Adrian Nicolae David – PNL – UDMR – PNȚ-CD, sprijinit de USR, PLUS și Forumul Democrat al Germanilor  – 39,2%
Iulian Dacian Ciodaru – Pro România – 7%
Romi Cărmăzan – Partidul României Europene – 1,8%
Mircea Ioan Moloț – ALDE – 7,5%
Daniel Constantin Muntean – PER – 3%
Robert Eugen Muzsic – PMP – 4,5%
Laurențiu Nistor – PSD – 22,5%
Cosmin Alin Roncioiu – AUR – 1,5%
Paul Vasile Tomotaș – PPUsl – 2,5%
Indecişi – 10,5%

Intenția de vot pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara arată clar că Nistor (22,50%) este istorie, 7 procente din voturile de Stânga plecând din start către Iulian Dacian Ciodaru, candidatul Pro România. Așa cum era de așteptat, fiind susținut de PNL, UDMR, PNȚ-CD, USR, PLUS și Forumul Democrat al Germanilor, Adrian Nicolae David se detașează clar în preferințele electoratului, la un scor de 39,20%, diferența procentuală față de principalul contracandidat, Laurențiu Nistor de la PSD, fiind colosală: de 16,70%. Practic, după manual, pentru că fluctuațiile în timpul campaniei electorale pot fi de 5%, luând în considerare și marja de eroare a sondajului, de 3,3 procente, zarurile au fost aruncate.

Zi de zi, în intervențiile sale publice, Nistor face greșeli irecuperabile. A vorbit despre cărbune din import, adică închiderea urgentă a unităților miniere din Vale, ceea ce efectiv a aruncat în aer Sudul județului. Încearcă să mimeze priceperea, însă discursul său public este plin de erori: nu cunoaște nici măcar denumirea pricipalelor programe europene de finanțare, vitale pentru viitorul acestui județ.

Cum va arăta viitorul legislativ județean?

De pragul electoral trec doar Alianţa PNL, UDMR, PNŢ-CD – 32,4%, PSD – 25,5%, USR – 11% și Pro România – 7,8%. Pe aproape, cu șanse de intrare în CJ Hunedoara dacă la urne se prezintă puțini votanți, se mai află doar ALDE, cu 4,5 procente. Alte opțiuni exprimate: PLUS = 2%, PER = 2,2%, PMP = 3,5%, AUR = 1,5%, PPU sl = 2,4%, Partidul României Europene = 1,1%. Indecișii au totalizat 6,1%. Prin redistribuirea voturilor, rezultă că viitoarea conducere a județului îl va avea drept președinte pe Adrian Nicolae David, cele două posturi de vicepreședinți urmând a reveni partenerilor de coaliție de la UDMR, PNȚ-CD, USR și PLUS (dacă această formațiune reușește să acceadă cu cel puțin un consilier în legislativul județean).

Despre sondaj
Cercetarea a vizat populația adultă neinstituționalizată a județului, volumul eșantionului fiind de 1.070 de persoane, în perioada 1 – 10 septembrie 2020. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 96%, este de +/- 3,3 %. Eșantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Autorităţii Electorale Permanente pentru alegerile locale 2020, metoda culegerii datelor fiind cea a interviurilor telefonice (CATI) pe bază de chestionar standardizat, ponderarea datelor fiind asigurată de criteriile de ponderare: sex, zonă, vârstă si mărimea localității.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii