Nicolae Florin Oancea a rupt pisica în două, reorganizează tot aparatul de...

Nicolae Florin Oancea a rupt pisica în două, reorganizează tot aparatul de specialitate al primarului, și reduce organigrama cu 109 posturi

Timp de citire: 2 minute

Vineri, 23 februarie, s-a decis în consiliul local reorganizarea activității Primăriei Municipiului Deva, cu aprobarea organigramei, statului de funcții și Regulamentului de organizare și funcționare pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Deva și pentru serviciile publice subordonate Consiliului Local al municipiului Deva.

Noul primar Nicolae-Florin Oancea a venit cu o revoluție administrativă menită să scoată bugetul devean de sub înrobirea aparatului stufos, încărcat cu mult prea mulți angajați, care nu dau randament.

Astfel, se desființează Serviciul Comunitar pentru Cadastru și Agricultură Deva. În perioada 1-15 martie patrimoniul acestui serviciu va fi inventariat și predat integral administrației locale. În 10 zile după inventariere vor fi finalizate operațiunile financiar-contabile ce privesc preluarea activului, apoi urmează subrogarea drepturile și obligațiile serviciului până la stingerea acestora.

Va fi desființat și Serviciul Public de Poliție Locală Deva ca serviciu public cu personalitate juridică și reorganizarea acestuia, care se va face asemănător celei descrise precedent.

Este reorganizată Direcția de Asistență Socială Deva, Serviciul de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva, Serviciul Public Administrare Cetate Deva.

Dispar posturile de directori, de directori adjuncți, iar în perioada următoare se vor organiza concursuri pentru ocuparea unora dintre aceste funcții după un nou regulament. La Poliția Locală rămân doar cinci posturi de personal contractual, adică din aceia care nu sunt plătiți din bugetul de stat, ci din bugetul local. La Deva vor mai rămâne 67 de polițiști locali din 112 câți erau angajați. Economia la bugetul local va fi foarte mare, pentru că media salariului în acest compartiment era de 6.000-7.000 lei.

Noua organigramă va cuprinde o mare direcție „Deva 2020”, care va fi alcătuită din noul Serviciu de Cadastru, Serviciul de Investiții, cel de Achiziții, Serviciul de Programe de Dezvoltare, Serviciul de Administrarea Domeniu Public și Privat și cel de Investiții și Reparații Publice, deci se vor desființa o serie de posturi de conducere.

Se reduc astfel 109 posturi. A fost astfel eficientizată activitatea prin comasarea unor direcții într-o singură direcție. Primarul vrea să vadă rezultatele financiar-administrative după o perioadă de 9-12 luni. Dacă nu vor fi mulțumitoare, se vor face noi reduceri de posturi. Banii rezultați vor fi reorientați spre investiții.

În subordinea CL Deva vor funcționa: Direcția de Evidență a Persoanelor și Starea Civilă, SPIGM, Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, Serviciul Public Administrare Cetate, Creșa, Direcția de Asistență Socială și Personal Învățământ.

Alina PIPAN

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii