Nereguli în serie la doua gatere din Brad

Nereguli în serie la doua gatere din Brad

Timp de citire: 2 minute

Miercuri, 15 aprilie, polițiști din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Brad și a localităților învecinate. Acţiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Gărzii Forestiere Timișoara, iar acțiunea a scos la iveală nereguli în gestionarea materialului lemnos. Unii operatori au expediat lemn fără documente.

Aproape 160 mc lemn expediat la negru

În urma verificărilor efectuate, referitor la modul de gestionare a materialelor lemnoase intrate și ieșite în și din depozitul unei societăți comerciale, în urma comparării stocului scriptic cu cel faptic măsurat în depozit, a rezultat un minus de 159,72 mc de material lemnos pe care operatorul economic l-a expediat fără documente legale de proveniență, așa cum este stabilit în normele referitoare la proveniența și circulația materialelor lemnoase.

În cauză, poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 15.000 lei și măsura complementară de confiscare valorică a volumului de 159.72 mc de material lemnos.

Nici modul de recepționare a materialelor lemnoase intrate în depozitul societății nu era autentic, poliţiştii au stabilit că operatorul economic nu a îndeplinit obligațiile prevăzute de lege, pentru materialul lemnos intrat în depozitul societății.

În cauză, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

În urma verificării modului de completare și înregistrare a datelor din registrul de intrare-ieșire materiale lemnoase pentru perioada de referință, poliţiştii au stabilit că operatorul economic nu a evidențiat cronologic activitățile desfășurate, privind rulajul materialului lemnos intrat și ieșit în și din depozitul societății.

În cauză, poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Aproape 16 mc material lemnos expediat la negru

În urma verificării unei alte societăţi comerciale, referitor la modul de gestionare a materialelor lemnoase intrate și ieșite în și din depozitul societății, în urma comparării stocului scriptic cu cel faptic măsurat în depozit, a rezultat un minus de 15,52 mc material lemnos pe care operatorul economic l-a expediat fără documente legale de proveniență, așa cum este stabilit în normele referitoare la proveniența și circulația materialelor lemnoase.

În cauză, poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 10.000 lei și măsura complementară de confiscare valorică a volumului total de 15.52 mc de material lemnos.

În urma verificării modului de recepționare a materialelor lemnoase intrate în depozitul societății, a rezultat faptul că operatorul economic nu a îndeplinit obligația prevăzută de lege, pentru materialul lemnos intrat în depozitul societății.

În cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 7000 de lei.

În urma verificării modului de completare și înregistrare a datelor din registrul de intrare-ieșire materiale lemnoase, poliţiştii au stabilit că operatorul economic nu a evidențiat cronologic activitățile desfășurate privind rulajul materialului lemnos intrat și ieșit în și din depozitul societății.

Pentru această abatere, poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale a reprezentantului societăţii cu amendă în valoare de 3000 de lei.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii