Ne alegem primarii pe 9 iunie, când votăm şi reprezentanţii în Parlamentul...

Ne alegem primarii pe 9 iunie, când votăm şi reprezentanţii în Parlamentul European

Timp de citire: un minut

Coaliția de guvernare s-a hotărât, în sfârșit, pe comasarea alegerilor. Astfel, în 9 iunie 2024, vom fi chemați pentru a pune stampila pe europarlamentari, pe primarii și consilierii locali de la municipii, orașe și sate, dar și pe președintele consiliului județean şi consilierii judeţeni. PSD și PNL vor ca, prin comasare, să scoată cât mai multă lume la vot și să taie din avantul partidelor de extremă dreapta.

Deși cu doctrine total diferite, unii fiind de stânga iar alții de dreapta, PSD și PNL au bătut palma pentru comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele. Se cunoaște interesul scăzut pentru alegerea europarlamentarilor români, așa că cele doua partide din coaliția de guvernare mizează pe o prezență mai mare la vot prin mobilizarea electoratului cu ajutorul primarilor. Astfel, în 9 iunie, vom fi chemați la urne pentru a ne alege reprezentaţii în Parlamentul European, dar şi la primării şi consiliile judeţene.

În teritoriu, pregătirile au început de la primele zvonuri ale comasării, iar partidele politice, desi n-au încă finalizate listele cu candidature, spun că sunt gata să intre în cursă.

„Legat de ceea ce însemnă organizarea alegerilor, de desemnarea candidaților pentru primării, consiliul județean, noi suntem într-o fază destul de avansată, am identificat persoanele care urmează să candideze, ne-am pregătit ca și cum mâine ar fi alegerile, nu în 9 iunie, sau septembrie, cum era prevăzut inițial” a declarat Vetuța Stănescu, președinte PNL Hunedoara.

„Noi ne facem treaba, suntem pregătiți, de 4 ani lucrăm la asta, suntem conștienți că lucrăm cu un sistem care controlează instituții, oameni politici și gândesc lucrurile în așa fel încât să-și păstreze privilegiile și funcțiile. Suntem cam 80%-90% cu candidații, la finalul acestei luni, cel târziu începutul lunii martie, vom avea echipe pe toate unitățile adminsitrativ teritoriale”, a spus Tiberiu Bartan, președinte AUR Hunedoara.

Calendarul tuturor rundelor de alegeri din acest an – europarlamentare, locale, parlamentare, turul 1 și turul 2 al prezidențialelor, va fi anunțat zilele următoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii