Mobilizare exemplară pentru „Invinctus România”

Mobilizare exemplară pentru „Invinctus România”

Timp de citire: 2 minute

Nellson Lungu, Andreea Dochitu, Cristian Țopescu, Paul Robert, Vasile Ivănescu și Sanda Cioara au alergat din Petroșani până în Hunedoara.

În Valea Jiului
„Ștafeta Veteranilor”, ediția a X-a, aleargă pentru toți eroii care au luptat pentru țara noastră. Pe 18 octombrie 2023, ștafeta a traversat orașul Petroșani și Petrila.
Atât în municipiul Petroșani, cât și în orașul Petrila, ștafeta a fost întâmpinată de către autoritățile orașelor. Au fost depuse coroane și jerbe de flori la monumentele reprezentative din Petroșani si Petrila!
Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a înmânat ștafeta domnului Cristian Țopescu, iar în orașul Petrila primarul Vasile Jurca a înmânat ștafeta lui Nellson Lungu, petrilean get beget. La Petrila au mai fost viceprimarul Marius Heljiu, comandantul Poliției orașului Petrila, Constantin Todea și cel al Poliției locale, cât și membri ai Asociației sportive San Montan! Pe traseul Petroșani – Bănița, ștafeta a fost însoțită de 3 bicicliști petrileni, Adrian Oprițescu, Marian și fotograful de serviciu, Vasile Laurențiu.
„Ne îndreptăm cu pași repezi spre Hunedoara. Avem parte de o vreme superbă, numai bună de alergat”, spunea unul dintre participanți.

Ștafeta, la Castel
„Ștafeta Veteranilor – Invictus” a trecut și pe la Castelul Corvinilor din Hunedoara.
Ediția din acest an a Ștafetei Veteranilor Invictus a inclus și municipiul Hunedoara. La fiecare ediție, „ștafeta” se derulează pe trei trasee denumite după culorile drapelului național, trasee care străbat țara, de la București la Carei, pe o lungime totală de 3.800 de kilometri. Hunedoara se află, anul acesta, pe traseul albastru.
Ștafeta „Invictus” a fost adusă la Hunedoara de un grup de alergători din Valea Jiului, condus de Ioan Lungu, și predată Voichiței Covaciu, lidera grupului de alergători din municipiul. Alte schimburi de ștafetă au fost programate pentru zona Penitenciarului Bârcea, respectiv Deva. Din reședința județului, ștafeta va fi dusă de alergători hunedoreni până la Lugoj.

Cine este Invictus România?
„Invictus România” este o mișcare care sprijină luptătorii români răniți în teatrele de operații să participe la Jocurile Invictus și care mobilizează an de an sute de voluntari în cadrul unor manifestări menite să arate respectul nostru față de eroii și veteranii neamului.
„Vom alerga cu Drapelul Național, ne vom opri la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm, ne vom aduce amintă că străbunicii și bunicii noștri au luptat pentru această țară și că sunt parte din ea acum. Ne dorim ca, împreună, să transmitem un mesaj cât mai puternic societății românești referitor la recunoștința pe care suntem datori să le-o arătăm înaintașilor noștri pentru jertfa supremă pe care au făcut-o pentru România” – se arată într-un comunicat al Asociației Voluntarilor Invictus România.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii