Misiuni pe bandă rulantă pentru pompieri

Misiuni pe bandă rulantă pentru pompieri

Timp de citire: 2 minute

Salvatorii hunedoreni au gestionat în ultima săptămână 353 de misiuni și intervenții.
Majoritatea situațiilor de urgență – 269 – au fost pentru acordarea primului ajutor specializat persoanelor aflate în dificultate.

Detașamentele care au înregistrat cele mai multe solicitări în acest sens au fost:
Detașamentul Hunedoara – 37 intervenții
Detașamentul Orăștie – 33 intervenții
Detașamentul Petroșani – 31 intervenții

Tot în această săptămână, pompierii militari au acționat și pentru:
4 deblocări de uși
2 salvări de animale
1 evacuare a unei persoane blocate în lift
Asigurarea măsurilor pentru preîntâmpinarea izbucnirii unui incendiu ca urmare a unui accident rutier produs în localitatea Lupeni
5 acțiuni de segmentare și degajare a copacilor căzuți pe carosabil ca urmare a manifestării vântului puternic, în localitățile: Deva, Lupeni, Merișor și Petroșani
Localizarea și lichidarea a 4 incendii izbucnite în localitățile: Deva, Peștișu Mare, Gros și Lupeni
20 misiuni de sprijin pentru Serviciul de Ambulanță Județean
21 misiuni de verificare la secțiile ATI ale unităților spitalicești din județ
21 activități de recunoaștere, instruire și informare preventivă
2 exerciții cu forțe și mijloace în teren, în localitățile Hațeg și Petroșani
3 alte situații în sprijinul comunității

Incendiul care a avut loc marți, 13 septembrie, la o țeavă de gaz din zona Pieței Agroalimentare din municipiul Deva a reprezentat o intervenție contra cronometru pentru colegii noștri, care s-au mobilizat de urgență la locul evenimentului cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o cisternă , autoscara mecanică și un echipajul SMURD.

Întrucât intervenția în astfel de situații este extrem de delicată și complexă, misiunea a fost coordonată de către prim adjunctul inspectorului șef al ISU Hunedoara.

Pompierii deveni au acționat conform procedurilor, utilizând jeturile conice, pulverizate, pentru diluarea în aer a norului de gaz inflamabil, prevenirea formării de amestecuri explozive și nu în ultimul rând pentru protecția clădirilor din imediata proximitate.

Concomitent cu ținerea sub control a flăcării, s-a acționat de către echipa de intervenție a furnizorului de gaze naturale pentru închiderea fluxului de gaz pe conducta respectivă.

În timpul intervenției, cu ajutorul platformei autoscării mecanice, salvatorii au evacuat două persoane aflate în zona critică, fără a fi necesar ca acestea să fie transportate la spital.
Celelalte trei incendii pentru stingerea cărora au fost solicitați pompierii hunedoreni au avut ca și cauze probabile scurtcircuitul electric și nesupravegherea mijloacelor de încălzire.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii