Miruna Mălăuță: „Nu regret că nu am avut o viață obișnuită ca...

Miruna Mălăuță: „Nu regret că nu am avut o viață obișnuită ca toți ceilalți”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Frumoasa Miruna Mălăuță a fost declarată cea mai bună sportivă a județului Hunedoara, la probe neolimpice. Joi, tânără sportivă a împlinit 20 de ani. Un motiv tocmai bun de a-i ura un sincer „La multi ani’ și de afla cât mai multe despre performanțele sale.

 

O sportivă precoce

„Fac karate de la vârsta de 3 ani și 9 luni. De la 12 ani, am început să fac parte din topul celor mai buni sportivi pe plan național, fiind campioană națională chiar de atunci. Pe plan internațional, de la 16 ani până în prezent, am reușit să mă mențin în top 10 sportivi pe plan mondial. În momentul de față, reprezint România la categoria mea de vârstă și greutate (U21 -61kg) pe locul 5 mondial”, ne povestește Miruna.

 

Performanțe

Performanțele mele au început chiar de la o vârsta fragedă. Prima medalie internațională am obținut-o la vârsta de 11 ani (locul 3 balcanic). De-a lungul timpului, am reușit să obțin medalii internaționale. Dintre acestea, performanțele remarcabile au fost locul 1 la Karate1 Youth League, Croația (o competiție unde vin cei mai buni sportivi din lume, la care am reușit să pășesc pe prima treaptă a podiumului din 70 de sportive), locul 5 la Campionatul European de Karate WKF – proba olimpică – (unde doar cel mai bun sportiv din fiecare țară poate concura) și locul 1 la Campionatul Mondial de Karate Goju-ryu”, ne spune sportiva legitimată la secția de karate, CSM Jiul Petroșani.

 

Studentă la Educație fizică și sport

Atât în sala de lupte, cât și în afara ei, Miruna are o tactică și o disciplină bine puse la punct.   Notele bune obținute la învățătură nu sunt deloc întâmplătoare.

„Pe lângă faptul că am reușit să am multe performanțe sportive, nu am lăsat niciodată școala pe locul doi. În liceu mi-a fost puțin mai greu să echilibrez balanța dintre școală și sport. În final, am reușit să obțin o medie bună, peste nota 9, la examenul de Bacalaureat. În prezent, sunt studentă la Universitatea de Educație Fizică și Sport din București”, spune cu mândrie sportivă pregătită de Radu Polifronie.

 

În privința viitorului,

momentan Miruna se axează cel mai mult pe partea sportivă.

„Îmi doresc nespus să ajung pe podiumul de la competițiile europene sau mondiale WKF (proba olimpică) la seniori și, bineînțeles, la calificările de la Olimpiada de la Tokio. Este foarte greu, dar nu este imposibil. Prin muncă și dorință sunt sigură că voi reuși. Nu pot sa enumăr câte sacrificii am făcut pentru a ajunge aici, de când eram mică îmi sacrificam timpul de joacă la bloc pentru a veni la antrenamente. Chiar de atunci antrenamentele și competițiile au devenit prioritare în viața mea, iar cu toate acestea nu regret că nu am avut o viață obișnuită ca toți ceilalți”, a conchis sportivă care ne face atâta fală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii