Mircea Geoană a confirmat: Mircia Muntean va candida la Primăria Devei din...

Mircea Geoană a confirmat: Mircia Muntean va candida la Primăria Devei din partea PSRO

Timp de citire: 3 minute
După ce a fost dat deoparte de colegii săi din PSD Hunedoara, Mircia Muntean şi-a găsit „barca politică” ce îl va conduce în bătălia pentru fotoliul de primar al Devei în 2016: Partidului Social Românesc (PSRO) condus de Mircea Geoană.
Mircia şi-a găsit, în sfârşit, lotca electorală
Anunţul oficial a fost făcut chiar de liderul naţional al PSRO, Mircea Geoană, la Deva, sâmbătă, când a avut loc o conferinţă regională a formaţiunii politice.
„M-am bucurat să văd, împreună cu Mircia Muntean, că lumea îl salută cu prietenie şi îl întreabă: Domnule Mircia, când reveniţi la conducerea Devei, când reveniţi să daţi Devei şansa de a se dezvolta, aşa cum aţi mai făcut-o atunci când aţi mai fost primarul nostru? Ne face mare plăcere să-l primim cu braţele deschise în echipa noastră pe Mircia Muntean, care sunt convins că va face, încă o dată, dovada faptului că este un politician care sfinţeşte locul şi care va face lucruri foarte bune pentru Deva, Hunedoara şi pentru România”, a declarat Mircea Geoană. El a mai spus că prezenţa fostului primar al Devei va întări PSRO Hunedoara.
Pe de altă parte, Mircia Muntean spune că e bucuros că s-a desprins de PSD unde, în fapt, nu prea şi-a găsit locul niciodată.
„N-am niciun regret, dar, în acelaşi timp, nu-mi este indiferent că am plecat şi am lăsat acolo şi o echipă alături de care am votat pensiile, salariile, câteva proiecte extraordinare. Echipa PSD în judeţul Hunedoara este bună, dar este îmbătrânită. Nu puteam să merg cu un preşedinte care în fiecare zi îmi spunea: te susţinem, dar te anunţăm noi peste o lună, peste două”, a declarat fostul primar al Devei.
Ce vrea PSRO
Ar fi de notat, din şirul declaraţiilor de la conferinţa regională a partidului condus de Mircea Geoană, câteva repere şi propuneri înaintate.
În primul rând, conform declaraţiilor oficiale, PSRO va propune două proiecte de lege în Parlament ce vizează scăderea pragului electoral de la 5 la sută la 3 la sută şi introducerea votului electronic. Geoană spune că scăderea pragului electoral este importantă pentru partidele aflate în formare.
„Propunerea noastră, pe care o vom depune săptămâna viitoare în Parlament, de coborâre a pragului electoral de la 5 la sută la 3 la sută nu este pentru noi. Noi facem acest prag relativ simplu, e pentru partidele care se nasc acum”, a declarat liderul PSRO.
Mircea Geoană a mai adus în discuţie şi necesitatea reformării Constituţiei României, spunând că un referendum şi dezbaterile cu privire la o nouă lege fundamentală ar trebui să înceapă în anul 2017.
Ar mai fi de notat că PSRO susţine reintroducerea sistemului globalizat de impozitare, ca o măsură ce ar permite relansarea economică a ţării şi care ar favoriza scăderea la o cotă de 14 la sută.
„Principalul amendament pe care îl vom face la bugetul care se va dezbate în Parlament în urmă­toarele câteva săptămâni, din punct de vedere al pârghiilor fiscale pentru înviorarea eco­no­miei, este reintroducerea sis­temului globalizat de impozi­tare, cu excepţia celor care au un singur venit, ceea ce va permite, prin colectare de resurse suplimentare la buget, scăderea cotei unice de la 16 la sută la 14 la sută. Este demonstrat cu cifre ceea ce cu adevărat are nevoie economia românească, salariatul, pensionarul, sectorul privat din România, de care avem, evident, nevoie în continuare”, a mai spus Mircea Geoană.
Plan naţional pentru locuri de muncă
PSRO mai propune un plan naţio­nal pentru crearea de locuri de muncă printr-un cadru normativ, fiscal şi legislativ unitar şi integrat, ale cărui direcţii principale sunt introducerea declaraţiei globale de venit concomitent cu o cotă unică de impozitare de 14 la sută, acorda­rea de stimulente financiare, crearea de locuri de muncă prin investiţii în motoare de creştere economică, un mecanism consolidat de finanţare a marilor proiecte, dezvol­tarea locală şi a IMM-urilor.
„Acest program va fi dezbătut, câteva luni de zile, în fiecare colţ al acestei ţări. Vreau să fac un apel către cei care sunt partenerii noştri din mediile sindicale, profesionale, academice, intelectuale, mediul de afaceri – să veniţi cu încredere în această conversaţie cu noi. Nu este o propunere mincinoasă, este modul în care PSRO funcţionează”, a explicat Geoană.
La evenimentul de la Deva au participat reprezentanţi ai filialelor judeţene ale PSRO din Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Caraş-Severin, Timiş şi Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii