Ministerul Educației, doar 7 grădinițe vor fi reabilitate anul acesta

Ministerul Educației, doar 7 grădinițe vor fi reabilitate anul acesta

Timp de citire: un minut

Cele mai multe investiții în sistemul autorităţilor administraţiei publice locale se fac apelând la finanțări prin PNDL sau la banii bugetului local.

Ca urmare a implementării Legii nr. 153/2017 privind salarizarea cadrelor didactice, unele administraţii publice locale nu au mai putut susţine finanţarea investiţiilor pe final de an, aşteptând resurse financiare suplimentare din eventualele rectificări ale bugetului de stat. Ministerul Educației derulează  un Proiect pentru Reforma Educației Timpurii (PRET) și un Proiect pentru Reabilitarea Infrastructurii Școlare (PRIS) prin care investește în infrastructura școlară. Primul, este un proiect naţional cofinanţat de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în valoare de 105 mil. Euro şi se desfăşoară în intervalul 2007-2016, al doilea este finanțat de guvern, se derulează din 2004 și ar fi trebuit să se încheie tot în 2016. Însă anul trecut încă s-a lucrat pentru reabilitarea instituțiilor școlare care au primit finanțare pentru reabilitare și lucrările vor continua și anii viitori.

Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii a finanțat anul trecut proiectul Grădiniţei cu program normal 2 săli de grupă Sîntămăria Orlea și Grădinița cu program normal 2 săli de grupă Iscroni- Aninoasa. Proiectul privind Reabilitarea Infrastructurii Şcolare a finanțat reabilitare Şcoala cu clasele I-VIII Sîntămăria Orlea

Pentru anul viitor sunt programate următoarele investiții prin Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii:  Grădiniţă cu program normal 4 săli de grupa municipiul Vulcan, Grădiniţă cu program normal 4 săli de grupă municipiul Orăştie, Grădiniţă cu program normal 4 săli de grupă oraşul Aninoasa, Grădiniţă cu program normal 3 săli de grupă municipiul Lupeni, Grădiniţă cu program normal 3 săli de grupă oraşul Geoagiu, Grădiniţă cu program normal 2 săli de grupă comuna Hărău, Grădiniţă cu program normal 2 săli de grupă comuna Zam.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii