Ministerul Dezvoltării nu avizează trecerea Casei Corpului Didactic în administrarea Primăriei Deva

Ministerul Dezvoltării nu avizează trecerea Casei Corpului Didactic în administrarea Primăriei Deva

Timp de citire: un minut

Primăria Deva a cerut, printr-o adresă, Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice transmiterea unui imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Studii Economice din Bucureşti în domeniul public al municipiului Deva şi administrarea Consiliului Local al Municipiului Deva, în vederea derulării unor investiții.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, Casa Corpului Didactic şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională funcţionează într-o clădire situată în Deva care dispune de spaţii cu funcţiune de birouri, săli de şedinţe, magazii şi spaţii de locuit, clădire care nu asigură desfăşurarea activităţii în condiţii optime a celor trei instituţii.

Ministerul Dezvoltării motivează refuzul de a ceda administrarea acestui imobil astfel: ”Activitatea Casei Corpului Didactic presupune derularea, periodică, a unor cursuri de perfecţionare pentru cadrele didactice care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Hunedoara. Având în vedere compartimentarea clădirii, şi anume că aceasta dispune de spaţii de învăţământ, săli de curs şi seminarii, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara, doreşte să desfăşoare activităţi de perfecţionare a cadrelor didactice. În prezent, ISJ Hunedoara şi Universitatea de Vest din Timişoara derulează proiecte pentru consilierea elevilor din municipiul Hunedoara, proiecte finanţate din fonduri structurale. De asemenea, cele două instituţii sus menţionate şi-au propus înfiinţarea unor centre de excelenţă pentru stimularea performanţei elevilor din municipiul Deva, existând chiar un acord de colaborare. Totodată, Universitatea de Vest din Timişoara şi-a exprimat intenţia de a derula programe de studii universitare şi postuniversitare în municipiul Deva”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii