Minerii vor primi astăzi, integral, drepturile băneşti

Minerii vor primi astăzi, integral, drepturile băneşti

Timp de citire: un minut

Administraţia Complexului Energetic Hunedoara a dat asigurări că angajaţii vor primi, până la sfârşitul zilei, diferenţa de 25 % din banii neachitaţi la avansul pe luna iunie, după ce şi energeticienii de la Termocentrala Mintia au protestat astăzi pentru că nu au primit toţi banii cuveniţi. Proteste spontane au mai avut loc de aseară şi la minele din Valea Jiului, minerii fiind nemulţumiţi pentru că au primit, în urmă cu o zi, doar 75% din drepturile băneşti pe care trebuiau să le primească ca avans, din cauza faptului că administraţia nu a strâns suficiente sume pentru constituirea integrală a fondului de salarii.

În paralel, Sindicatul „Muntele” a înaintat o adresă către Guvern, Ministrul Economiei şi Prefectura Hunedoara, în care solicită implicarea autorităţilor în rezolvarea problemelor fără precedent cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara.

În cadrul Complexului, care este cel mai mare agent economic din judeţul Hunedoara, lucrează circa 6.500 de angajaţi, societatea fiind formată din termocentralele Mintia şi Paroşeni, împreună cu minele de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan. (sursa: RADOR)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii