Miercuri, / Consilierii petrileni îşi dau votul pentru proiecte infrastructurale importante

Miercuri, / Consilierii petrileni îşi dau votul pentru proiecte infrastructurale importante

Timp de citire: 2 minute
În data de 28 octombrie a.c., la ora 13,  Consiliul Local Petrila se reuneşte pentru a vota cele 22 de proiecte de hotărâre propuse pe ordinea de zi. 
Primele două puncte se referă la buget, rectificări şi analiza execuţiei bugetare. Se va cere vot pentru aprobarea numărului de burse şi a cuantumului unei burse pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, dar şi pentru cofinanţarea proiectului educaţional în parteneriat „Stil de viaţă sănătos”. Se cere sprijinul consilierilor şi votul lor şi pentru  cofinanţarea evenimentului „Zilele Şcolii Gimnaziale Nr. 5”, organizat în perioada 12-13 noiembrie 2015.
Consilierilor le este prezentată spre aprobare şi documentaţia tehnico-economică pentru obiectivul „Reparaţii cu mixturi asfaltice DJ 709H Petrila – Jieţ – 2” şi „Reparaţii balustradă pod Jieţ DJ”. Administraţia locală vrea să achiziţioneze şi servicii de proiectare şi elaborarea de studii tehnice pentru obiectivul „Construcţie de locuinţe sociale pe strada Parângului”. Se cere şi abrogarea HCL nr. 249/ 2009 privind aprobarea participării Primăriei Petrila prin consiliul local ca membru asociat al SC ECO PETRILA SRL. Este şi şedinţa în care se va stabili comisia de atestare a administratorilor la asociaţiile de proprietari, dar şi aprobarea Regulamentului pentru îndrumarea şi coordonarea asociaţiilor de proprietari precum şi desfăşurarea controlului financiar-contabil la asociaţiile de proprietari, prezentat inclusiv pe site-ul primăriei spre consultarea publică.
Se cere votul şi pentru aprobarea Programului operativ al pregătirilor de iarna 2015-2016. Se vor  stabili şi sumele alocate unităţilor de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din  Petrila. Se cere votul consilierilor pentru vânzări, închirieri prin licitaţii a unor imobile, inclusiv închirierea prin licitaţie  publică a unor locuri de parcare, situate în zona 8 Martie, 22 Decembrie, str. Republicii şi str. T. Vladimirescu.
Un proiect de hotărâre important este acela privind introducerea blocurilor de locuinţe din oraşul Petrila în Programul Operaţional Regional 2014-2015 în vederea obţinerii de finanţări pentru reabilitare termică şi achiziţionarea serviciilor de proiectare şi a studiilor tehnice necesare pentru aceste blocuri. Se cere aprobarea convenţiei de colaborare între Consiliul Local Petrila şi Organizaţia Salvaţi Copiii Filiala Hunedoara. Se va vota aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul „Reparaţii cu mixtură asfaltică a străzilor: Republicii în faţa blocului nr. 321,  6 August – între bl.1 si bl. 2 şi în spatele blocului 7”, dar şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Extindere sistem de canalizare Galerie Cimpa”.
Sonia LIBERESCU 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii