Metoda „accidentatul” dă prosteală şi tinerilor

Metoda „accidentatul” dă prosteală şi tinerilor

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Metoda „accidentul” a sărăcit două familii la Hunedoara. După „textul” înşelăciunii – ar putea fi vorba de un singur grup infracţional.

Un bătrân de 78 de ani şi o fată de 14 din Hunedoara au informat ieri poliţia că au fost înşelaţi prin metoda consacrată „accidentul”. Infractorii au acţionat prompt, în serie. După datele furnizate de victime, am putea bănui că este vorba de un singur grup infracţional, care a apelat la aceleaşi trucuri pentru a înşela ambele victime, deşi poliţia nu confirmă această bănuială.

Luni, 3 august, în jurul orei 10:30, la sediul Poliţiei Hunedoara s-a prezentat un bărbat în vârstă de 78 de ani, din localitate, care a sesizat faptul că, în seara zilei de 02.08.2015, în jurul orei 19:00, a fost apelat pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care s-a prezentat ca fiind „avocat” şi care i-a spus că fiul său a fost implicat într-un accident rutier, în municipiul Timişoara. Pretinsul avocat i-a solicitat „toţi banii din casă”. Apoi, hunedoreanul a vorbit la telefon cu o altă persoană, a cărei voce semăna cu cea a fiului său, care plângea şi îi spunea să îl ajute să nu ajungă la închisoare. După câteva minute la uşa locuinţei hunedoreanului s-a prezentat un tânăr, căruia i-a înmânat 20.000 de lei şi 500 de dolari. Ulterior, bărbatul a constatat că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune comise prin metoda „accidentul” şi s-a adresat poliţiştilor, solicitând identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Tot ieri, la ora 14:17, Poliţia municipiului Hunedoara a fost sesizată, prin Serviciului Naţional Apeluri de Urgenţă 112, de către o tânără din localitate, despre faptul că sora sa, în vârstă de 14 ani, fiind singură la domiciliu, a fost apelată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care a anunţat-o că părinţii săi au avut un accident rutier şi sunt duşi cu elicopterul la Bucureşti. Din nou i-a solicitat „toţi banii din casă”, pentru intervenţii medicale. Conform indicaţiilor primite, după câteva minute minora s-a întâlnit în Parcul Tineretului cu un tânăr brunet căruia i-a dat o plasă conţinând 4.850  de lei şi 100 de euro, bani pe care i-a găsit în casă.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală şi efectuează cercetări în vederea identificării suspecţilor şi a recuperării prejudiciului.

S. LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii