Mesajul copiilor prin intermediul antrenorilor, la vreme de pandemie: „Vrem să jucăm...

Mesajul copiilor prin intermediul antrenorilor, la vreme de pandemie: „Vrem să jucăm fotbal”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

A fost din nou sesiune de lucru cu reprezentanții cluburilor de copii și juniori! Asta pentru că AJF Hunedoara nu sta o clipă locului și încearcă să găsească metode pentru ca fotbalul juvenil să revină pe teren. De aproape un an, copiii nu au mai pus piciorul pe minge. Nu din cauza cuiva anume, ci din cauza situație epidemiologie îngrijorătoare din județul Hunedoara.

În așteptarea protocolului medical pentru fotbalul amator și cu speranța reluării competițiilor din luna martie, reprezentanții cluburilor de copii și juniori s-au întâlnit în sala de marmură a Primăriei din Petroșani pentru a stabili detalii referitoare la reluarea competițiilor de copii și juniori.

Pe parcursul sesiunii de lucru s-au dezbătut și alte aspecte importante care să îi ajute pe cei de la AJF să îmbunătățească activitatea cluburilor de copii și juniori. La final, au fost distribuite mingile de fotbal achiziționate în cadrul programului de solidaritate FRF-AJF.

„Mulțumim Federației Române de Fotbal pentru sprijinul acordat în dezvoltarea fotbalului hunedorean”, au spus cei de la forul județean, prin vocea președintelui Cristian Petrean.

Au fost prezenți antrenori din tot județul, toți având același of: fotbalul.

„Părinții sunt, în primul rând, oglinda copiilor, iar copiii devin oglinda părinților! Părinții au cea mai puternică influență asupra copiilor! Fotbalul îți dezvoltă exigența, agilitatea, rezistența, rezistenta cardio-vasculară, prietenia, disciplina, munca în echipă, rezistența mentală, fiecare copil e oglinda mediului în care trăiește, de aceea jocul cu mingea e unic”, a punctat un antrenor din județ.

Cornel Irina:

„Ne e dor până și de înjurături”

Cornel Irina de la Academia „Pro Fotbal” Petroșani a punctat cum nu se poate mai bine dorul de fotbal al copiilor, dar și al antrenorilor.

„Mi-e dor de competiții, mi-e dor de copii. Începem de la 1 martie. Începem mai târziu din cauza fricii de pandemie. Am vrut să îi protejăm pe copii și de aceea am amânat cât mai mult reluarea pregătirilor. Dar în ritmul acesta riscăm să pierdem din copii. Șansele să jucăm sunt minime, dar din discuțiile avute putem face turnee în prezența unui reprezentat al DSP. Îmi este dor până și de o înjurătură de la fotbal. Este trist ce se întâmplă acum. Dușmanul nostru este Covidul”, a punctat foarte bine Cornel Irina.

Florin Bulgaru:

„Nu se mai joacă de un an”

Dynamic Lupeni a fost reprezentat de Florin Bulgaru.

„Tuturor ne este dor de fotbal. Copiii vor să joace fotbal. Mesajul lor este transmis prin intermediul nostru, al antrenorilor. Nu se știe sigur ce va fi. Se încearcă ceva gen turneu cu participarea unui reprezentat DSP pentru a ne da acceptul și pentru a respecta protocolul medical. Este un an de când copiii nu mai joacă fotbal. Avem la școala noastră 50 de copii care sunt însetați de fotbal”, a concluzionat antrenorul Florin Bulgaru.

Multe dintre cluburi își vor relua deocamdată activitatea doar la nivel de antrenamente. Speranța rămâne. Copiii vor să alerge după minge că în vremuri bune. Este sete mare de performanță. Este un dor nebun de fotbal. Dar un pericol real: COVID 19.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii