Merișor. Incident pe DJ666

Merișor. Incident pe DJ666

Timp de citire: 2 minute

Miercuri, 25 octombrie, drumul județean 666 Merișor – Dealu Babii a fost blocat preț de câteva ore, de la zece dimineața până spre ora patru după amiază. Autoturismele care veneau dinspre Vulcan au fost nevoite să se întoarcă după ce parcurseseră deja doisprezece kilometri, iar automobiliștii care o luaseră spre Dealu Babii au fost nevoiți să revină pe DN66. 

Traficul rutier

a fost perturbat de un camion TIR a cărui remorca a alunecat în șanțul de pe partea stângă a drumului, iar capul tractor bloca întregul carosabil și așa îngust. Autovehiculul venea din Spania și, după ce lăsase și în alte orașe din marfa pe care o transporta, trebuia să ajungă la Vulcan. Tânărul care conducea TIR-ul s-a lăsat pe seama sistemului GPS cu care este echipată mașina și, la Merișor, a părăsit DN66 și a făcut la dreapta pe DJ666. După ce a parcurs circa doi kilometri avea să regrete amarnic manevra.

La o curbă la stânga,

autovehiculul nu s-a mai încadrat corect, iar roțile din stânga ale remorcii s-au afundat în șanț. Deși capul tractor a rămas pe asfalt, șoferului i-a fost imposibil să readucă remorca pe carosabil. La fața locului a ajuns repede bărbatul care administrează societatea comercială care aștepta transportul, iar mai apoi  au venit și câțiva localnici care s-au gândit că pot sa dea o mână de ajutor. Nu s-a putut face nimic, singura soluție fiind aceea ca remorca să fie extrasă cu macaraua.

Automacaraua domnului

Gheorghe Găvăneanu, Ghiță cum s-a recomandat el, a ajuns la trei fără zece după amiaza. Omul, mare meseriaș, cum repede mi-am dat seama, a examinat ce are de făcut, a pus utilajul pe poziție de lucru. De cârlig a ancorat lanțurile cu care, apoi, încet-încet, a ridicat remorca în care se aflau 15,5 tone de marfă. După circa un sfert de oră, remorca era cu toate roțile pe asfalt. Apoi, l-a îndrumat pe șoferul cum să scoată din curbă TIR-ul. Manevre care, la un moment dat, mai că l-au pus în dificultate pe tânărul de la volan, fiindcă nici cutia de viteze automată a mașinii nu-l prea ajuta. Dar, încet-încet, a reușit să meargă cu spatele până într-un loc în care a putut să întoarcă.

Incidentul de miercuri

nu este singurul de acest fel petrecut pe DJ666 Merișor – Dealu Babii – Vulcan. Au fost și alte autovehicule grele care au rămas împotmolite pe acest drum îngust, accesibil mai mult autoturismelor. De aceea ar fi util ca șoferii autovehiculelor cu un tonaj de la cinci tone în sus, ba chiar de la 3,5, au fost de părere unii, să fie din timp atenționați în privința riscului la care se supun. Așadar, sugestia este ca fie consiliul județean, fie poliția rutieră să dispună amenajarea a două panouri, perfect vizibile, la capetele dinspre Merișor și Vulcan ale drumului care să interzică accesul autovehiculelor mai grele de trei tone și jumătate. Sau, dacă nu se poate pune interdicție, măcar să le arate conducătorilor auto de pe acest fel de autovehicule ce primejdii îi așteaptă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii