Măsuri aspre la Deva / Proprietarii care lasă în paragină proprietăăile vor...

Măsuri aspre la Deva / Proprietarii care lasă în paragină proprietăăile vor fi arşi la buzunare

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Consiliul Local (CL) al municipiului Deva a decis, în şedinţa extraordinară de luni, ca proprietarii clădirilor degradate sau care deţin terenuri neîngrijite sau necultivate în municipiu să plătească impozite locale mai mari de cinci ori faţă de cele normale.

Hotărârea CL Deva se va aplica şi la acele porţiuni de la marginea şoselelor sau a căilor ferate ce aparţin Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) sau Căilor Ferate Române.

„Terenurile şi clădirile neîngrijite vor fi identificate de către o comisie a primăriei. Membrii comisiei vor propune soluţiile în Consiliul Local. Acolo unde este domeniul public al municipiului Deva, noi facem tot ceea ce este posibil pentru ca terenurile să arate bine. În schimb, în cazul drumurilor naţionale sau terenurile de pe marginea căilor ferate, responsabilitatea este a CNADNR sau a Căilor Ferate. Noi am dat o serie de amenzi celor de la CFR, cât şi celor de la CNADNR pentru aceste porţiuni pe care nu şi le întreţin. Mai mult de atât nu putem face. Dăm amenzi şi îi rugăm să intre în legalitate”, a declarat Marius Surgent, viceprimarul municipiului Deva.
Potrivit hotărârii adoptată de consilierii locali, impozitele pentru clădirile abandonate sau degradate se vor majora între 300 la sută şi 500 la sută, funcţie de starea acestora, pentru terenuri neîntreţinute impozitele vor creşte cu 250 la sută, iar pentru cele necultivate timp de doi ani consecutiv cu 500 la sută. Pentru fiecare caz în parte, impozitele majorate vor fi calculate şi vor fi aprobate în şedinţele CL Deva.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii