Masivul Oslea din Munţii Vâlcan / Asaltat de 32 de schiori şi...

Masivul Oslea din Munţii Vâlcan / Asaltat de 32 de schiori şi 79 de snowboarderi

Timp de citire: 2 minute
Rideri la 1.940 m la Red Bull Oslea Hiride 2017. Cu doar două zile îna­inte de concurs, o avalanşă le-a dat de gândit celor prezenţi la concurs. După mai multe încercări şi teste, participanţii au decis că pot ţine competiţia în condiţii de siguranţă. Zăpada căzută cu o săptămână îna­inte şi temperaturile ridicate din ultimele zile au făcut condiţiile şi mai dificile. Nici coborârea nu a fost una uşoară, trick-urile spectaculoase au fost realizate numai de riderii cu multă experienţă în freeride.
Alergătorul poliţist Florin Niţă nu a părut impresionat de condiţiile vitrege de urcare, el reuşind să ajungă pe creastă în numai 50 de minute, însă mulţi dintre concurenţi au făcut mai bine de două ore până la startul de freeride. Concurentul Deliric a participat la prima sa competiţie de snowboard, la categoria Open, chiar dacă în luna decembrie suferise o accidentare la mâna stângă, tot pe pârtie. Să-şi intre în ritm, a urcat muntele pe beat-uri de hip-hop, ascultate la o boxă mobilă. Pe traseu s-a întâlnit cu un concurent care folosea un instrument mai special – un tulnic.
Traseul a avut porţiuni de stâncă, ideale pentru realizarea unor trick-uri spectaculoase, punctate de către membrii juriului, format din Radu Lungu (arbitru acreditat World Freeride Qualifier şi TTR), Constantin Bodea şi Vladimir Brezovszki la snowboard, alături de Alin Găvozdea, Bogdan Stănilă şi Ştefan Mirescu, personaje cheie în zona locală de freeride, la schi. Smaranda Munteanu, câştigătoarea categoriei Schi Pro Feminin, a venit direct din Alaska la Oslea. Născută în Braşov, Smaranda s-a mutat în Alaska alături de familie în 1990 şi este o împătimită a sporturilor de iarnă, având numeroase titluri la diverse competiţii internaţionale. Sora ei mai mare, Alexandra, a participat chiar şi la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Salt Lake City, din 2002. Ionuţ Pintican a fost  câştigător al categoriei snowboard pro la Red Bull Oslea Hiride 2017. Soţii Pintican, Ionuţ şi Roxana, au participat la categoria Pro Snowboard. Practică împreună acest sport de mulţi ani şi sunt foarte competitivi. Anul acesta au urcat amândoi pe podium. Ionuţ a câştigat locul I la masculin, iar Roxana şi-a adjudecat locul trei al podiumului la feminin.
Fiecare dintre cele două secţiuni Snowboard şi Schi au inclus patru categorii – Feminin Open, Masculin Open, Feminin Pro şi Masculin Pro. Competiţia de anul acesta s-a bucurat şi de participare internaţională, la start fiind prezenţi şi sportivi din Germania, Polonia sau Serbia.
Clasament Red Bull Oslea Hiride
Schi Pro Feminin
1. Smaranda Munteanu; 2. Sonia Dragan; 3. Dora Bakos
Snowboard Pro Feminin
1. Cosmina Dolha; 2. Florina Martina Cont; 3. Roxana Pintican
Schi Open Feminin
1. Ioana Viman; 2. Emilia Avramoni; 3. Oana Ciascaiu
Snowboard Open Feminin
1. Denisa Herman; 2. Izabela Ştefania Rakosi; 3. Diana Magda
Schi Pro Masculin
1. Paul Popescu; 2. Paul Aufmesse; 3. Csongor Laszlo
Snowboard Pro Masculin
1. Ionuţ Pintican; 2. Mihail Adolf Gherghelah; 3. Alex Pârvan
Schi Open Masculin
1. Ioan Ştefan Cioica; 2. Şerban Cozma; 3. Elod Biro
Snowboard Open Masculin
1. Adrian Colceriu; 2. Vlad Manolache; 3. Andrei Teodor

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii