Mărturisirea unui părinte: / „Meritul meu este că nu i-am îngrădit libertatea...

Mărturisirea unui părinte: / „Meritul meu este că nu i-am îngrădit libertatea de a decide!”

Timp de citire: un minut

Revenim asupra unui frumos subiect pe care ZVJ l-a abordat săptămâna trecută. Este de acum cunoscut succesul tinerei Amira Abugararah, eleva Liceului Tehonologic din Vulcan, care, după ce a terminat ultimul an al studiilor liceale la Harvard – Statele Unite ale Americii, a fost admisă să studieze la prestigioasa universitate cu acest nume.

Colegii de liceu

nu s-au mirat de performanța ei. Cei care o cunoșteau din gimnazială i-au observat de timpuriu ambiția de a fi cea mai bună la învățătură, dar și la activitățile sportive sau de Crucea Roșie, care au captivat-o. Și pentru de acum foștii ei profesori de la liceul vulcănean este o mare mândrie s-o știe, acum, studentă la una dintre cele mai bune universități din lume. Am colegi de presă care au vrut să afle ce sentimente are în privința asta  doamna Florentina, mama Amirei. Ca atare, subsemnatul s-a orientat să poarte o discuție cu tatăl fetei.

„Sunt mulțumit.

bucuros și mândru de ea, mi-a spus Mansour Abugararah”, pe care l-am contactat pe o rețea de socializare. Și, glumeț cum îl știu, a continuat cu „sunt mulțumit de producția mea, cea de copiii, iar nu numai de cea de pâine”. După care, revenind la un ton serios, mi-a mărturisit că „nici eu și nici mama fetei n-avem vreun merit în faptul că Amira a ajuns la Harvard. Singurul meu merit este acela că nu i-am îngrădit libertatea de a decide. O lăsam să meargă la Iași, la Bacău, în tabere, să activeze cu Crucea Roșie. Și, ceea ce e important, nu i-am zis niciodată nu te duci acolo sau dincolo! Dimpotrivă, am asigurat-o că are tot sprijinul meu. I-am zis să facă ce vrea ea, numai să nu mă facă de rușine și că, în rest, are sprijinul meu”. Reamintesc, pentru cine nu știe, că Mansour Abugararah, absolvent al Universității de Medicină din Timișoara, este cel care a pus pe picioare celebra brutărie „Kenan” din Vulcan, unitate de panificare care și-a păstrat buna reputație și după ce a ajuns în proprietatea altcuiva.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii