Mărginean se bâlbâie, groapa rămâne

Mărginean se bâlbâie, groapa rămâne

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

De curând, în apropierea telecabinei spre Dealul Cetăţii a apărut o groapă circulară. Mai apoi, constructorul viitorului Centru de Informare şi Promovare Turistică a fost nevoit să schimbe amplasamentul din pricina unei conducte de apă. Deşi reprezentanţii Apa Prod neagă vreo culpă în cauză, primarul a dat vina pe un aviz incomplet primit din partea subordonaţilor lui Victor Arion.

cnipt 2La poalele cetăţii a demarat construcţia viitorului Centru de Informare şi Promovare Turistică. După ce a săpat groapa necesară fundaţiei, constructorul a întrerupt lucrările întrucât muncitorii au întâlnit în cale o conductă. Drept urmare, în urma unei şedinţe fulger, constructorul, dirigintele de şantier şi proiectantul au decis să translateze amplasamentul. Numai că au lăsat în urmă prima groapă. Cea care, zice-se, ar fi fost săpată din greşeală.

Într-un răspuns adresat presei locale, primarul Petru Mărginean a susţinut că în timpul decopertării s-a constatat că pe amplasament se află o conductă de apă a cărei existenţă nu a fost menţionată în avizul solicitat SC Apa Prod SA Deva.

Varianta sa este susţinută şi de către Mona Voinescu, purtător de cuvânt al administraţiei publice locale.

cnipt 3“În cazul acestui proiect primăria a pus la dispoziție un amplasament, o suprafaţă mai mare de teren în care a fost stabilit ca şi locaţie pentru construirea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică în zona aceasta. În timpul decopertării, s-a constatat că aici există o reţea de canalizare și, prin urmare, împreună cu proiectantul, cu dirigintele de şantier şi cu executantul lucrării s-a propus translatarea obiectivului câțiva metri mai încolo. Zona decopertată inițial se va aduce la starea inițială, constructorul şi-a luat angajamentul că v-a suporta cheltuiala refacerii zonei decopertate. Conducta nu era obligatoriu să existe chiar pe suprafaţa săpăturii, sunt conducte unele dintre ele de zeci de ani….”, a declarat  Mona Voinescu, purtător de cuvânt Primăria Deva.

Zilele trecute, în total dispreţ faţă de cetăţenii Devei, Cosmin Vasile, directorul tehnic al Primăriei Deva, declara pentru presa locală despre groapa lăsată în urmă de către constructor că  „Probabil au venit extratereştrii şi-au făcut o groapă acolo”.

Reprezentanţii Apa Prod neagă însă vreo culpă în cauză.

“La Apa Prod nu s-a solicitat eliberarea acestui aviz!”, a declarat Andreea Morogan, purtător de cuvânt Apa Prod SA.

În timp ce primarul spune că vina este a celor de la Apa Prod, care nu ar fi menţionat conducta buclucaşă în avizul dat, reprezentanţii Apa Prod spun că nu au acordat niciun aviz pentru simplul motiv că nu li s-a solicitat aşa ceva.

Cu toate că, din spusele primarului, vina ar fi a celor de la Apa Prod, executantul lucrării este cel care şi-a luat angajamentul ca, la finalul proiectului, să suporte integral costul readucerii la forma iniţială a porţiunii decopertate. De ce suportă constructorul costul unei lucrări suplimentare, nebugetată iniţial, pentru care nu are nicio culpă? Poate ne lămuresc extratereştrii care, vorba directorului tehnic Vasile, au făcut administraţia locală de toată ruşinea, mai ceva ca-n poantele cu Dorel.
Andreea PATRICHE

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii