Mai mulţi hunedoreni prinşi cu furatul prin pădure

Mai mulţi hunedoreni prinşi cu furatul prin pădure

Timp de citire: un minut

În ultimele două zile, poliţiştii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice Hunedoara au efectuat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale de tăiere, transport şi comercializare a materialelor lemnoase şi au prins mai mulţi „ilegalişti ai pădurii”.

Într-un prim caz, poliţiştii au depistat un bărbat de 43 de ani, din oraşul Haţeg, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, din acelaşi oraş, deţinea la unul din punctele de lucru o instalaţie de debitat material lemnos.

După verificarea stocului de buştean, poliţiştii au constatat că bărbatul deţinea în plus cantitatea de 27,006 metri cubi, buştean din specia molid, şi 14,21 metri cubi, buştean din specia fag, fără documente legale de proveninţă.

În cauză, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a bărbatului, fiind aplicată o amendă în valoare totală de 7.000 de lei. Totodată, a fost luată şi măsura complementară de confiscare a cantităţii de material lemnos pentru care nu existau documente de provenienţă justificative.

De asemenea, marţi, în jurul orei 08:30, poliţiştii au depistat un bărbat de 35 de ani, din comuna Rapoltu Mare, care a tăiat fără drept cinci arbori de esenţă gorun, din  locul denumit ,,Valea Faurului”, din localitatea Rapoltu Mare.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier naţional.

În aceeaşi zi, în jurul orei 09:00, poliţiştii au depistat un bărbat de 30 de ani, din localitatea Simeria, care a tăiat fără drept şapte arbori de esenţă gorun, din locul denumit „Valea Faurului”, de pe raza localităţii Rapoltu Mare. 

Şi în această cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier naţional.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii