Mai ceva ca hoții de vite de pe vremuri din Texas: Trei...

Mai ceva ca hoții de vite de pe vremuri din Texas: Trei hoți au furat dintr-un parc fotovoltaic din Ghelari nu mai puțin de 128 de panouri fotovoltaice și 11 invertoare!

Timp de citire: 2 minute

Hoții din județ au terminat se pare cu furturile de fier de pe la minele închise din Valea Jiului și din nordul județului, sau de cablu de pe calea ferată și s-au reprofilat mai nou pe furtul de panouri fotovoltaice și componente ce țin de acestea! Cam așa s-ar rezuma noua ocupație a hoților hunedoreni ce fură tot ce prind prin incintele unor societăți pentru a face rost de bani. Un astfel de caz a fost adus la cunoștința opiniei publice de comisarul șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Este vorba de un caz de un furt masiv petrecut într-o perioadă de timp mai lungă din acest an, trei autori devastând practic, puțin câte puțin, un parc fotovoltaic din nordul județului, mai exact din localitatea Ghelari. Doi dintre aceștia au fost prinși de polițiști în timp ce încercau să vândă pe internet panourile și invertoarele furate (nu mai puțin de 128 de panouri fotovoltaice și 11 invertoare!), iar un al treilea, sibian de origine, a fost identificat ulterior și a fost de asemenea condus la poliție pentru declarații. Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore și apoi au fost puși în libertate. Prejudiciul nu a fost unul deloc de neglijat, valoarea acestuia fiind de 344.000 lei, dar în mare parte a fost recuperat.

„La data de 1 septembrie 2023, Poliția municipiului Hunedoara a fost sesizată de administratorul unei societăți comerciale, care a reclamat faptul că, în cursul anului 2023, persoane necunoscute au sustras din incinta unui parc fotovoltaic amplasat pe raza comunei Ghelari mai multe panouri fotovoltaice și invertoare.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Hunedoara și cei ai Biroului de Investigații Criminale Hunedoara au demarat o serie de verificări și activități investigative, iar la data de 3 septembrie 2023 au organizat o acțiune în urma căreia au reușit prinderea în flagrant a doi bărbați din municipiul Hunedoara, în vârstă de 19 și de 41 de ani.

Cei doi încercau să comercializeze pe un site de vânzări bunurile sustrase care au fost, astfel, recuperate de polițiști.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, față de cei doi bărbați, cercetările continuând, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Ca urmare a cercetărilor efectuate în cauză,  la data de 4 septembrie anul curent, polițiștii Secției de Poliție Rurală Hunedoara au mai identificat un bărbat de 66 de ani, din județul Sibiu, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat reclamate, care a fost condus la sediul Poliției Municipiului Hunedoara pentru audieri, ulterior fiind dispusă și față de acesta măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore. Cei trei au fost puși în libertate (nu au mai fost prezentați de procuror pentru mandate de arestare preventivă)”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii