Lupte libere / Creşte numărul medaliilor

Lupte libere / Creşte numărul medaliilor

Timp de citire: 2 minute

Gheorghe Răducu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Libere Hunedoara, spune că medaliile sunt în creştere faţă de anul trecut, iar sportivii au o prezenţă constantă la loturile naţionale.

Mulţumit de rezultatele de pana acum, Gheorghe Răducu afirmă că numărul medaliilor cucerite de cluburile din judeţul Hunedoara este în creştere faţă de anii trecuţi.

„Cele patru etape judeţene organizate la noi ne ajută foarte mult în pregătirea copiilor. Eu spun că stăm foarte bine la numărul de medalii faţă de alţi ani. Am făcut faţă şi la campionatele de lupte pe plajă, unde rezultatele au fost spectaculoase pentru sportivii noştri”, spune oficialul petroşenean.

Sportivii de la CSŞ Petroşani şi CNS „Cetate” Deva au fost pe val la Campionatul Naţional de lupte pe plajă rezervat juniorilor III şi IV, de la Amara, cucerind şapte medalii, dintre care patru de aur, una de argint şi două de bronz.

Clubul din Deva, câştigător a cinci medalii, trei la feminin şi două la masculin, a urcat pe podium şi în clasamentul pe echipe, fiind pe locul secund la fete şi pe al treilea la băieţi. Cele mai bune performanţe pentru CNS „Cetate” Deva le-au obţinut Dalia Anca (antrenată de Suraj Moravan) şi Daniel Avram (antrenat de Cosmin Văcăraşu). Dalia Anca a obţinut titlul de campioană naţională la categoria 35 kilograme, iar Daniel Avram a triumfat la categoria 70 kilograme. Foarte aproape de o medalie de aur a fost şi Elena Anca, sora Daliei, antrenată tot de Suraj Moravan; însă ea s-a mulţumit la final doar cu titlul de vicecampioană. În fine, Ana Preda (ctg. 40 kg, antrenor Suraj Moravan) şi Iosif Suller (ctg. 70 kg, antrenor Cosmin Văcăraşu) au obţinut medalii de bronz. Pe baza acestor rezultate, CNS „Cetate” Deva a prins podiumul la echipe, atât la feminin, cât şi la masculin, în condiţiile în care la start s-au aliniat peste 400 de sportivi de la aproape 50 de cluburi din ţară. Astfel, echipa de fete s-a clasat pe locul doi, după CSS Mangalia şi înaintea celor de la CSS Vaslui, iar cea de băieţi a ocupat locul al treilea, fiind devansată de CSM Călăraşi şi Steaua Bucureşti. „Aceste medalii completează bilanţul excelent din acest an, unul cu foarte multe trofee cucerite. Bilanţul poate fi îmbunătăţit săptămâna viitoare, când va avea loc, la Constanţa, finala Campionatului Naţional al cadeţilor. La această competiţie, Denisa Fodor şi Gabriela Munteanu sunt favorite la medalii şi în cazul unor succese îşi pot asigura prezenţa la competiţii internaţionale de top. Dacă vor reuşi să urce pe podium, ele au şanse să participe la Campionatul European programat în perioada 1-7 august în Serbia şi la Campionatul Mondial ce va avea loc în Bosnia Herţegovina, între  22 şi 29 august. Până atunci, în perioada 15-18 iulie, Denisa Fodor va participa la un turneu internaţional Bulgaria”, a declarat antrenorul Suraj Moravan.

După cum se ştie, şi luptătorii de la CSŞ Petroşani pregătiţi de Gheorghe Răducu şi Cristian Popa s-au întors  cu două medalii de aur de la competiţia desfăşurată pe litoral. Denisa Pingert a strălucit la categoria 35 de kg, iar Bogdan Csiszer s-a impus în finala de la categoria +60 de kg.

Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii