Lupeni / Primăria modernizează Liceul Tehnologic

Lupeni / Primăria modernizează Liceul Tehnologic

Timp de citire: 2 minute

Contractul de peste 10 milioane lei a fost scos la licitație

Primăria municipiului Lupeni a scos la licitație un contract în valoare de 10 milioane lei, în baza proiectului european „Reabilitare, modernizare și dotare Liceul Tehnologic Lupeni”.

Contractul scos la licitație are prevăzut execuția de lucrări de construcții ce vor avea loc și montajul echipamentelor, lucrările de reabilitare fiind fără precedent.

Principalele lucrări ale acestei mari investiții cu bani europeni prevăd cam tot ce este legat de clădirea în sine, o clădire aparte ce are farmecul ei și pe care toți lupenenii o știu și o admiră, chiar și cei care n-au fost elevi acolo. Izolarea termică a fațadei vitrate, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente actualmente din lemn, cu tâmplărie eficientă energetic, izolarea termică a fațadei opace, termoizolarea plăcii peste ultimul nivel, repararea acoperișului tip șarpantă, repararea sistemelor de colectare ale apelor meteorice de la nivelul șarpantei și ale apelor pluviale, modernizarea instalațiilor termice și electrice, înlocuirea pardoselilor cu pardoseli din parchet și gresie de trafic, placarea cu faianță a pereților din grupurile sanitare, crearea de facilități pentru persoanele cu dizabilități, reparații și finisaje de tencuieli și nu numai sunt doar o parte din lucrările ce vor avea loc.

„Este un proiect care vizează reabilitarea clădirii acestui liceu, pe care noi, cei din administrația locală, ni l-am dorit foarte mult, așa cum ne-am dorit și celelalte proiecte importante de reabilitare ale celor trei școli gimnaziale, sau alte proiecte legate de infrastructura unităților școlare de pe raza Lupeniului. Valoarea acestui contract finanțat din fonduri europene prin POR este de peste 10,3 milioane lei și sperăm ca la sfârșitul investiției toată lumea – elevi și profesori, cadre auxiliare – să se bucure de cele mai bune condiții. Cum mereu spun, când este vorba de Educație, facem tot posibilul să rezolvăm toate problemele, în fond fiind vorba de copiii noștri, generația de mâine a acestei comunități. Continuăm, după cum se vede și în acest exemplu, să dezvoltăm Lupeniul prin fonduri europene!”, ne-a transmis primarul Lucian Resmeriță.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii