Lupeni / Primăria a dat startul campaniei de curăţenie de primăvară

Lupeni / Primăria a dat startul campaniei de curăţenie de primăvară

Timp de citire: 3 minute

Primarul municipiului Lupeni a dat dispoziție în această săptămână ca în localitate să se dea „startul campaniei de curățenie generală de primăvară”. Până la Sfintele Paști catolic și ortodox, orașul „trebuie să arate lună și bec”, a menționat, printre altele, edilul. Acesta își dorește, ca toți lupenenii, un oraș curat și îngrijit, după o iarnă „nu prea grea, dar care a lăsat, ca de obicei, urme peste tot”.

Patru utilaje noi

Ca să vină în sprijinul acestor campanii de curățenie de peste an și pentru întreținerea zilnică a localității, primăria a achiziționat de curând patru utilaje de curățenie performante și pretabile, datorită dimensiunilor mai mici, să intervină nu doar pe străzi, ci și pe trotuare sau prin parcări. Cu siguranță, lupenenii le vor vedea zilnic la lucru prin toate zonele localității și se vor obișnui cu ele.
„Aceste utilaje vor asigura toate aceste activități de curățenie a municipiului nostru și vor aduce o calitate îmbunătățită a ceea ce înseamnă activități de curățire a străzilor, trotuarelor, parcărilor și a chiar a unor alei mai largi. Cu toții ne dorim un oraș frumos, cochet, bine îngrijit, turistic în cel mai adevărat sens al cuvântului, astfel că noi toți, primăria, consiliul local, cetățenii trebuie să facem front comun în acest sens. Și pe această cale, aș dori să le mulțumesc și cetățenilor noștri conștiincioși, care în fiecare primăvară, vară sau toamnă fac acele lucrări de curățenie și înfrumusețare a zonelor de lângă blocurile sau caselor unde locuiesc. Acest lucru, pe lângă toate celelalte acțiuni ale noastre, ne ajută foarte mult și face ca Lupeniul să arate de la an la an tot mai bine din punct de vedere al curățeniei și a imaginii. Această campanie de primăvară pe care primăria a început-o, sprijinită și de cetățeni, cum spuneam, va face ca turiștii care vor dori să-și petreacă sărbătorile pascale în Stațiunea Straja, sau care vor veni în pelerinaj la Drumul Crucii, să se simtă cât mai bine, iar pe lângă dumnealor, noi, cu toții, vorbesc de cei care locuim în această frumoasă localitate”, ne-a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Apel către poluatori și către cei care au „lupte” cu mobilierul stradal și cu florile

Din ce știm din campaniile de primăvară trecute, dar și din ce ne-a transmis primarul Lupeniului, campania de primăvară prevede nu doar curățiri de străzi și trotuare, ci și toaletări de copaci și igienizări ale spațiilor verzi, inclusiv în Stațiunea Straja. Totodată, în aprilie vor începe și plantările de flori, vor fi toaletate gardurile verzi și vor fi văruite trunchiurile pomilor ornamentali și ale copacilor. Firește, la toate acestea se adaugă parcurile orașului, acolo unde, conform unui grafic, mici „armate” de gospodari ai primăriei vor reface tot ce a stricat iarna și vor aduce un nou aer de curățenie și culoare a tot ceea ce înseamnă spații verzi, alei, jocuri pentru copii și așa mai departe.
„Dacă la început am vorbit de cetățenii responsabili, care aduc un aport deosebit în această activitate de curățenie și înfrumusețare a orașului, nu pot să închei și să nu fac un apel către unii cetățeni ai noștri care nu întotdeauna fac aceste munci edilitare, ba, mai mult, nici măcar nu păstrează ceea ce se face cu efort de către ceilalți. Fac un apel și pe această cale către acești lupeneni, nu mulți, dar din păcate destui, să păstreze curățenia orașului, să arunce deșeurile menajere în punctele de colectare existente, dacă se poate în acele containere, să nu rupă flori sau pomi, ori mobilierul stradal sau din parcuri. Este, în primul rând, o chestiune de conștiință, de civilizație, nemaivorbind de faptul că ar fi păcat să plătească amenzi sau să se ia alte măsuri contra dumnealor, conform legilor în vigoare și a hotărârilor de consiliu existente. Am aprecia cu toții acest fapt. Dacă nu te implici și nu ajuți, măcar stai locului și nu murdări, nu deteriora, nu rupe, nu fă mizerie și mult rău!”, a transmis la final primarul Lucian Resmeriță celor care încă, din păcate, mai fac ce nu trebuie în localitate. La acest capitol, din păcate, problema e cam prin toată țara, nu doar prin Vale, din ceea ce vedem sau auzim zilnic de prin mediile de informare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii