Lupeni. Pregătiri pentru „Drumul Crucii”

Lupeni. Pregătiri pentru „Drumul Crucii”

Timp de citire: un minut

Vineri, mii pelerini, vor porni, din nou pe „Drumul Crucii” de la Lupeni. Procesiunea din Valea Jiului este singura de acest fel din țară, iar pe drumul sinuos, asemeni celui parcurs de Iisus în ziua răstignirii, credincioșii se vor ruga.

Nimic nu împiedică organizarea „Drumului Crucii” la Straja (nici măcar pandemia nu reușit). Și anul acesta sunteți invitați să participați la cea mai lungă procesiune religioasă din România. An de an, credincioși și preoți, deopotrivă, refac drumul parcurs de Mântuitorul Isus Hristos către muntele Golgota, la fel vor face și anul acesta.

Îl așteptăm ca în fiecare an pe Iisus Hristos și, după Drumul Crucii, să ne bucurăm de Înviere. Așteptăm să vină cât de mulți credincioși să participe la acest drum Și, ceea ce este foarte important, e că majoritatea care vin într-un an, vin și în ceilalți. Dacă la început am fost 150 de prieteni și câțiva preoți, acum la cea de-a 26-a ediție, s-a ajuns la mii de credincioși din toată țara care participă la acest drum, iar asta nu poate decât să ne bucure. Parcurgând acest drum al Crucii, cei care vin înțeleg suferințele la care a fost supus Iisus Hristos pentru iertarea păcatelor noastre” a spus Emil Părău, inițiatului procesiunii.

Pelerinajul începe la ora 11:45, la Biserica „Sfântul Nicolae” din centrul orașului Lupeni. După o scurtă slujbă religioasă, pelerinii vor purta pe umeri crucea grea, de 100 de kilograme, care are o lățime de 2,20 metri și o lungime de 4,40 metri, iar până la schit vor face 14 popasuri. Pe crucea, în care se află și o părticică din crucea pe care a purtat-o Însuşi Mântuitorul, există și câte un basorelief care simbolizează scena fiecărei opriri făcute de Isus Hristos în drumul Său spre răstignire, dar și moaște ale unor sfinți.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii