Lupeni. Peste 80% din lucrări la bazinul de înot didactic – finalizate

Lupeni. Peste 80% din lucrări la bazinul de înot didactic – finalizate

Timp de citire: 4 minute

Constructorii vor finaliza în câteva luni investiția derulată prin CNI

Azi-mâine, e un an de când se lucrează în zona „Agrement” din municipiul Lupeni, poarta de intrare spre Stațiunea Straja, la bazinul de înot didactic, după un proiect inițiat de Primăria municipiului Lupeni, la dorința expresă a primarului localității, cel care a venit cu inițiativa și primele demersuri, în condițiile în care la Petroșani era finalizat un astfel de obiectiv, iar la Vulcan și mai ales la Petrila demersurile în acest sens erau înaintate, aceasta din urmă finalizând anul trecut lucrarea. Cum n-am mai vorbit demult de acest proiect, o vom face azi.

O investiție de 12 milioane lei, finanțată de Compania Națională de Investiții
Lucian Resmeriță, Primarul Lupeniului ne-a relatat, pe scurt, povestea inițierii acestui proiect, scopul acestuia și de ce a fost aleasă, în primul rând, zona „Agrement”.
„Am dorit ca să avem și noi un bazin de înot, ținând cont că la școlile noastre avem mii de elevi care, de ce nu, vor avea ocazia să practice și la Lupeni acest sport complex și minunat, înotul, într-un cadru modern și civilizat. Știam că foarte mulți copii și părinții lor merg la bazinul didactic din Petroșani, semn că există interes, dar până acolo sunt vreo 18 kilometri. Deci, e ceva de mers și aici vorbim de timp, dar și de cheltuiala cu transportul. Astfel că am propus să inițiem și noi un proiect. Iar după aceea, au urmat pașii necesari, cu multă trudă și multe telefoane și drumuri de făcut. În cele din urmă am primit și noi finanțarea de aproximativ 12 milioane de lei pentru derularea proiectului, din partea Companiei Naționale de Investiții. Terenul l-a pus la dispoziție Consiliul Local Lupeni, vorbim de o suprafață totală de peste 15.000 mp, iar zona este perfectă dacă ne gândim la faptul că acest bazin este la câțiva pași de telegondola ce urcă și coboară la Straja, perla stațiunilor montane hunedorene. Astfel, împușcăm cum se zice mai mulți iepuri: o dată, copiii de la școli, fără discuție, ei au prioritatea maximă, a doua oară, cetățenii din Lupeni dornici să înoate într-un bazin acoperit, cu toate dotările necesare, iar a treia oară turiștii ce vin, fie vara, fie iarna în stațiunea noastră și care după o sesiune, două, de schi sau de plimbări pe munte dacă e vară, pot alege și o sesiune de refacere și relaxare în apa bazinului acoperit de la poalele Munților Vâlcan. Noi așa am gândit și așa va fi, astfel că această investiție va fi foarte utilă pentru localitatea noastră”.
Primarul Lupeniului ne-a vorbit și despre alte obiective care vor da un imbold mișcării sportive din urbe: „Era un lucru necesar, la care se va adăuga și Sala Polivalentă pe care o vom face în Bărbăteni, dar și terenurile de sport din fiecare cartier, plus terenul Preparatorul din  Braia, sălile noi de sport de la școli și de baza sportivă de la Liceul Tehnologic, noul teren de sport cu tribune de la Școala Gimnazială nr. 1, sau complexul de tenis pe zgură din centru, plus zecile de kilometri de piste de bicicletă care vor apărea nu peste multă vreme printr-un alt proiect european. Sportul înseamnă mișcare, sănătate, relaxare, petrecerea timpului liber într-un mod armonios și care ține în formă organismul uman și de aceea noi la Lupeni susținem tot ce înseamnă infrastructură pe linie de obiective care au ca și scop dezvoltarea ramurilor sportive din localitate. Sper ca în curând să putem da vești bune și despre stadion. Dar până atunci, ne bucurăm că la Lupeni putem să le oferim cetățenilor toate acestea, mai ales tinerilor și copiilor, care au posibilitatea să facă sport în multe discipline sportive: fotbal, tenis de câmp, în viitorul apropiat înot și ciclism, schi și săniuș iarna în Straja, plus alte și alte sporturi individuale ce activează în cadrul ramurilor clubului sportiv din oraș”, ne-a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Peste 80% din lucrări sunt gata. Inaugurarea – în ultimul trimestru 
Revenind la bazinul de înot didactic de la „Agrement”, miercuri 3 mai acesta era finalizat în proporție de peste 80%. La un asemenea ritm, probabil că în toamnă vorbim de o finalizare de 100% a lucrărilor și după aceea de inaugurarea investiției. Primarul Lucian Resmeriță ne-a spus că din ce a văzut după vizita din teren, dar și din ceea ce a discutat cu reprezentanții constructorului – o asociere de trei firme: „Best Chance”, „Delta-Antrepriza de Construcții și Montaj 93” și S.C. Scuar – lucrările sunt în grafic, în prezent lucrându-se mai mult la interior.
Primarul Resmeriță se deplasează periodic la fața locului să vadă cum decurg lucrările, cum o face și la celelalte lucrări ce se derulează în oraș, deloc puține în acest moment – să nu uităm, de exemplu, că toate școlile și liceele se află în lucrări de reabilitare energetică, plus construiri de terenuri de sport ori de săli de sport.
„A fost montat acoperișul precum și geamurile exterioare. Practic, construcția a căpătat formă și contur. Deja se poate vedea cum o să arate clădirea. În paralel, cu lucrările interioare se lucrează și la exterior. După finalizarea lucrărilor, noi, ca administrație locală, avem obligația să asigurăm tot ce ține de utilități. Vorbim de energia electrică și de gazul metan, dar și de apă și canalizare. Este un proiect complex, care după implementare va aduce, sunt convins, multă bucurie cetățenilor noștri, dar mai ales copiilor și tinerilor. Mulți cetățeni mă opresc și mă întreabă când cred că e gata bazinul de înot de la Agrement. Mereu le spun că nu știu o dată exactă, dar că de anul acesta vor avea, cu siguranță, posibilitatea să înoate în bazinul de înot din Lupeniul lor. Asta este cea mai mare satisfacție până la urmă ca și edil: să vezi mulțumirea din ochii oamenilor atunci când faci ceva pentru oraș, să vezi că dumnealor apreciază ceea ce te zbați să faci, alături de echipa din primărie, căruia și pe această cale îi mulțumesc pentru acest proiect”, ne-a mai spus primarul Lucian Resmeriță.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii