Lupeni. Începe construcția unui nou sens giratoriu

Lupeni. Începe construcția unui nou sens giratoriu

Timp de citire: 2 minute

Un sens giratoriu cu un design întocmai ca în marile orașe se construiește la Lupeni. Acesta va fluidiza traficul rutier din zona C.A.P. Miercuri, 15 mai, au început lucrările. În următoarele 3 luni, circulația în zona respectiva se va desfășura cu restricții.

Sensurile giratorii au devenit cele mai utilizate tipuri de intersecții și la noi în țară, în care regulile sunt simple, iar traficul se fluidizeaza rapid. După ce la Lupeni în zona din apropierea primăriei în urmă cu câțiva ani s-a construit un astfel de giratoriu, care și-a dovedit pe deplin utilitatea, acum constructorul a dat drumul realizării unui nou sens. De această dată, în partea de vest a orașului, la intersecția străzii principale cu șoseaua de centură a orașului, în zona cuprinsă între parcul de la CAP și Biserica Penticostală. Organizarea de șantier a început, iar sensul giratoriu va fi unul demn de marile orașe, cu fântână arteziană în interior. Toată zona va cunoaște o modificare, pentru că stâlpii de iluminat stradal vor fi schimbați.

„Așa cum am făcut prezentarea acum câteva luni de zile, ne dorim foarte mult să reglăm acea zonă de CAP, unde acum se crează un cicuit foarte complex de a putea intra și ieși dintr-o intersecție, sunt foarte multe probleme în ceea ce privește traficul, și am găsit o soluție, ca și acolo să construim un sens giratoriu. Nu vom face un sens giratoriu banal. Vom face în așa fel, încât el să fie foarte bine prin în ceea ce înseamnă creativitatea lui și vom aduce multe elemente de noutate în ceea ce însemnă înteriorul sensului giratoriu. Acolo vom avea niște fântâni arteziene foarte frumoase, care vor avea dimensiunile de 8 -10 m, vor fi înalte de 4 metri. Deci, foarte impunătoare. Ele vor fi frumoase și din punct de vedere vizual, dar vor crea o mare plăcere și în ceea ce înseamnă eficiența ei, fiindcă va fi o chestiune vie, ce va putea fi folosită atât vara, cât și iarna. Astăzi au fost aduse toate utilajele, traficul se va desfășura restricționat în această zonă, se va circula pe cele două benzi cum mergem în Bărbăteni pe partea cu Tesma, câte una pe sens, iar mijlocul va fi închis o perioadă de timp, până se conturează, bordurează sensul. Apoi urmează ca cei ce vor construi fântâna să tragă utilitațile și toate cele necesare, pentru că fântâna va funcționa pe bază de soft. Iar ce mă bucură cel mai mult pe mine este faptul că aceste programe pe care va funcționa fântâna sunt făcute de un lupenean care este plecat la Timișoara, unde se ocupă cu producerea de astfel de softuri. Tot cu această firmă am lucrat și pentru arteziana din Bărbăteni, pe care, apropo, o vom porni în maxim o săptămână”, a spus primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Trei luni are la dispoziție constructorul să realizeze sensul giratoriu cu tot ansamblul din interior. Până atunci circulația se va desfășura cu restricții.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii