Lupeni. Hoți de „neferose” capturați

Lupeni. Hoți de „neferose” capturați

Timp de citire: un minut

Furtul de cupru de la fostele exploatări miniere revine în prim-plan cu un caz de la Lupeni, care ne-a fost transmis de comisarul șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara. Autorii au fost identificați de polițiști, fiind prinși chiar în momentul în care ardeau pe un teren viran învelișul de plastic al unor cabluri de cupru, în cauză oamenii legii întocmind dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii unei infracţiuni de furt calificat.

„La data de 10 iunie, în jurul orei 6,50, Poliția municipiului Lupeni a fost sesizată de către un reprezentant al unei exploatări miniere din localitate despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în curtea minei şi au sustras mai multe componente din cupru.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că, în noaptea de 09/10 iunie 2023, persoane necunoscute au pătruns în incinta unităţii miniere şi au sustras 15 metri de cablu din cupru și componentele interioare ale unui transformator.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  furt calificat, iar în urma cercetărilor efectuate au identificat 4 bărbaţi din Lupeni, cu vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani, bănuiţi de comiterea faptei reclamate.

Cei patru au fost identificaţi de un echipaj de poliţie pe raza municipiului Lupeni, pe un teren viran din proximitatea podului de cale ferată de peste Râul Jiul de Vest, chiar în timp ce ardeau învelişul din plastic al unor cabluri din cupru.

Cei patru aveau asupra lor mai multe bucăți de cablu de cupru și componente interioare ale unui transformator, care au fost predate reprezentanțiilor unităţii industriale prejudiciate”, ne-a transmis sursa citată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii