Luna decembrie / Marcată de administraţia locală petroşeneană

Luna decembrie / Marcată de administraţia locală petroşeneană

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Administraţia locală petroşeneană doreşte, ca şi în anii trecuţi, să contribuie la viaţa comunităţii şi la atmosfera specifică lunii decembrie prin câteva acţiuni. Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a declarat că administraţia pe care o conduce vine cu câteva lucruri noi faţă de anii anteriori.
Noutăţi, noutăţi…
În primul rând, aprinderea iluminatului ornamental specific sărbătorilor se va face la data de 29 noiembrie seara, şi nu la 5 decembrie seara cum se întâmpla în alţi ani: „Am vrut să surprindem, la recomandarea multor cetăţeni, Ziua Naţională a României, o zi importantă care merită tot onorul şi cinstea noastră. O zi mai târziu, pe 30 noiembrie, să nu uităm de o altă zi foarte importantă în calendarul creştin, Ziua Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Nu în ultimul rând, să nu uităm de data de 4 decembrie, o dată în care în bisericile noastre se sărbătoreşte Sfânta Varvara, Ocrotitoarea Minerilor, dar de anul trecut şi Ocrotitoarea municipiului Petroşani. Iată trei date importante care ne-au făcut să luăm decizia să aprindem iluminatul special de sărbători cu o săptămână mai devreme ca în anii anteriori, care sunt convins că va aduce atmosfera de sărbători petroşenenilor”. O a doua noutate, care ţine de prima, este faptul că absolut toată instalaţia de beculeţe electrice colorate şi figurine este nouă. Mai mult, tot la solicitarea a unor cetăţeni, „anul acesta acest iluminat special de sărbători se va extinde şi în zone unde până acum nu s-a putut face. Vechea instalaţie va fi montată şi în cartiere mai îndepărtate de zona centrală, pe străzi din Aeroport şi din Colonie. Am luat în calcul aceste propuneri ale oamenilor şi le vom îndeplini dorinţele”, spune primarul Petroşaniului.
Tot o noutate o va constitui-o şi organizarea primei ediţii a Târgului de Crăciun. Aici, primarul nu ne-a dat prea multe amănunte deoarece încă se lucrează la proiect şi se aştern pe hârtie idei, pentru ca acesta să fie cât mai atractiv cu putinţă. Cu siguranţă, în decembrie vom şti mai multe.
Fasole cu cârnaţi
De Ziua Naţională a României  vor fi pregătite peste 1.000 de porţii de fasole, de post, dar şi cârnaţi pentru cei care nu se pot abţine să nu mănânce de dulce, mâncare care va fi servită în parc, loc unde vor avea loc şi alte acţiuni specifice acestei importante zile, arborarea Steagului Tricolor, inclusiv un program artistic în cinstea României prezentat de elevii de la şcolile petroşenene. Concertul de Colinde, Concursul de Religie dedicat Ocrotitoarei Petroşaniului, Sfânta Varvara cu copii de la liceele din Petroşani, manifestări legate de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi, Revelionul Pensionarilor, împărţirea de bomboane de ciocolată tuturor elevilor din şcolile petroşenene şi copiilor din centrele de plasament sau celor cu nevoi sociale, Revelionul în aer liber în noaptea dintre ani, primirea colindătorilor la primărie, Colinda Piţărăilor şi alte acţiuni cu specific de sărbătoare sunt cuprinse în agenda primăriei şi se vor derula pe tot parcursul lunii decembrie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii