Lucru de mântuială / Drumul între Brănişca şi Deva a fost blocat...

Lucru de mântuială / Drumul între Brănişca şi Deva a fost blocat de o alunecare de teren

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Marţi, timp de câteva ore, circulaţia rutieră pe drumul judeţean care face legătura între comuna Brănişca şi Deva a fost întreruptă din cauză unei alunecări de teren, în fapt taluzul drumului de acces spre autostrada Lugoj – Deva curgând în drum după o ploaie mai zdravănă.
Ca de obicei, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a fost iritată de supărarea primarului din Brănişca, cel care a atras atenţia, la sfârşitul anului trecut, că lucrările la tronsonul de autostradă ameninţă drumul judeţean ce asigură accesul în comună, dinspre Deva.
Spun cei de la CNADNR: „…precizăm că afirmaţia Primarului Comunei Brănişca cu privire la faptul că Au plecat în octombrie şi am înţeles că revin pe şantier abia de la 1 martie încolo […] este tendenţioasă şi lipsită de adevăr. Astfel, menţionăm că lucrările pentru secţiunea C + D km 88+016 – km 99+500 au fost sistate de ISC, însă Antreprenorul nu a plecat de pe şantier, executând în continuare lucrările pentru care există autorizaţie de construire”, au comunicat reprezentanţii CNADNR.
Mai trebuie spus că CNADNR SA a făcut plângere penală împotriva Primăriei Brănşica în momentul în care a fost identificat un cimitir neautorizat situat pe amplasamentul Autostrăzii Lugoj – Deva Lot 4, din cauza încadrării eronate de către autorităţile locale a terenului, la categoria de folosinţă „păşune”.
„În perioada de execuţie a autostrăzii din cauza specificului traseului în zonă, pot apărea evenimente care să afecteze confortul riveranilor, însă acestea sunt în evidenţa Antreprenorului fiind sistematic şi imediat corectate. Pe perioada sărbătorilor de iarnă, din cauza condiţiilor climaterice care nu permit realizarea de lucrări, Antreprenorul şi-a sistat activitatea. Informăm că Antreprenorul îşi va relua activitatea pe şantier începând cu data de 18.01.2016 pentru asigurarea continuităţii”, precizează CNADNR.
Explicaţiile CNADNR par corecte, dar realitatea este cea care a blocat un drum judeţean din cauza unor lucrări proaste, pentru că altfel nu pot fi înţelese lucrurile.
Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii