Lucrările de modernizare rutieră din Cartierul Dincă / Scoase la licitaţie

Lucrările de modernizare rutieră din Cartierul Dincă / Scoase la licitaţie

Timp de citire: un minut
Proiectul de investiţii „Modernizare sistem rutier Cartier Dincă” vizează realizarea de parcări şi carosabil în suprafaţă de 4.764 mp, trotuare pietonale în suprafaţă de 1796 mp şi spaţii verzi în suprafaţă de 1044 mp. 
S-a estimat un cost de aproximativ 1.118.000 lei, exclusiv TVA, pentru această lucrare. Constructorul ar trebui să fie stabilit în data de 11 aprilie, dacă nu vor fi probleme. Acesta va trebui să predea lucrarea în termen de 10 luni de la semnarea contractului. Dar termenul limită trebuie să excludă perioadele cu vreme nefavorabilă, din moment ce caietul de sarcini al lucrărilor menţionează expres că toate lucrările de terasament şi turnare de asfalt se vor face în condiţii de vreme favorabilă. Parcările şi străzile de reabilitat sunt situate în zona de nord şi zona de sud a cartierului Dincă. În momentul de faţă carosabilul şi trotuarele au o îmbrăcăminte rutieră cu durata de exploa­tare depăşită. Trotuarele se prezintă într-o stare necorespunzătoare, iar bordurile de încadrare a acestora necesită a fi înlocuite pentru că sunt degradate. Sectoarele de reabilitat dispun de o îmbrăcăminte bituminoasă, din beton de ciment şi macadam. Aleile şi trotuarele sunt amplasate în cea mai mare parte în zona clădirilor şi asigură accesul în parcare şi în imobile. Pe majoritatea zonelor, aleile şi trotuarele prezintă degradări specifice, sunt neamenajate şi nesistematizate, iar ca şi consecinţă, autovehiculele staţionează pe carosabil sau pe trotuare. Potrivit încadrării pe zone, aria pe care se va interveni face parte din zona A.
Lucrările realizate la Vulcan constau în frezarea carosabilul existent, armarea cu un strat de geo-grilă, peste care se va turna stratul de uzură. Pe zonele pietruite se va excava şi se va aşterne un strat de balast, un strat de piatră împănată, un strat de legătură, peste care se va aşterne stratul de uzură. Se vor reabilita trotuarele pietonale şi se vor reface zonele verzi. Bordurile se vor înlocui în totalitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii