Lovitură de lovitură la Uricani: / Buhăescu le-a luat fața la toți

Lovitură de lovitură la Uricani: / Buhăescu le-a luat fața la toți

Timp de citire: un minut

Ceva nemaiîntâlnit la vreo administrație publică locală din Valea Jiului și chiar din țară s-a petrecut la cea din Uricani. Vestea mi-a dat-o, ieri dimineață, însuși edilul șef al orașului.

V-am relatat

acum câteva zile despre cum Dănuț Buhăescu l-a delegat pe vicele Corneliu Braia să  ajungă la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, pentru semnarea unui contract de finanțare pe fonduri europene în valoare de 25 de milioane de lei. Viceprimarul a zis „am înțeles, să trăiți!” și, duminică, a luat calea Bucureștilor. Luni, ajuns la minister, a avut o surpriză plăcută, e adevărat, dar care s-ar fi putut să-i creeze neplăceri unuia care are probleme cu inima. În loc de un contract, fiindcă pentru unul fusese mandatat să iscălească, a trebuit să semneze două.

Ce se întâmplase,

ca să înțelegeți cum stă treaba. Între timp, la Primăria Uricani venise înștiințarea că i-a fost aprobată încă o finanțare. Dănuț Buhăescu a pus mâna pe telefon și a rugat-o pe doamna de la minister să i-l dea viceprimarului, spre semnare, și pe acesta. „De ce să mai facem un drum, dacă tot e omul meu acolo!”, a înduioșat-o primarul. Așa că, în loc de 25 de milioane de lei, viceprimarul s-a întors la Uricani cu 40 de milioane de lei.

Banii aceștia

vor permite să se reabiliteze termic toate blocurile din Uricani, de la 24 la 39, prinse în programul care demarează în acest an. În plus, tot din suma aceasta, mi-a făcut cunoscut Dănuț Buhăescu, va fi modernizată și clădirea spitalului. Necesarul de energie electrică a acesteia va fi asigurat de panouri fotovoltaice, iar asigurarea de apă caldă și încălzire cade în sarcina panourilor solare amplasate pe acoperiș. Toate de la un sistem modern care iarna dă căldură, iar vara ionizează aerul, făcându-l răcoros.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii