Lista (parţială) a hunedorenilor ale căror posturi sunt puse în pericol de...

Lista (parţială) a hunedorenilor ale căror posturi sunt puse în pericol de căderea Guvernului Ponta

Ziua portilor deschise la guvern. Sala de sedinte a guvernului goala.

Timp de citire: 2 minute

După ce coloana oficială a fostului viceprim-ministru Oprea a condus UNPR către lada de gunoi a istoriei, situaţie coroborată cu demisia prim-ministrului Victor Viorel Ponta şi depunerea mandatului întregului guvern, posturile mai multor hunedoreni din administraţia judeţeană şi din cea centrală se clatină.
Deşi lista hunedorenilor ale căror posturi sunt în pericol nu este prea lungă (dar nici nu avem pretenţia de a vă fi prezentat una completă), pierderea nu-i chiar atât de mare pentru Valea Jiului şi judeţul Hunedoara. În afară de Gabriel Lungu, secretar de stat la Muncă, şi Sorin Adrian Vasilescu, prefect, două personaje care au habar de ce au ajuns unde au ajuns şi şi-au luat rolurile în serios, judeţul şi Valea chiar n-au motive a plânge pentru tot felul fini, nepoţi, metrese şi slugarnici cocoţaţi în funcţii deodată cu coloana oficială letală a lui Oprea.
În perspectiva ieşirii UNPR de la guvernare, şi implicit a numirii unui nou ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, primele posturi puse în discuţie sunt cele de secretar de stat, unul dintre acestea fiind actualmente ocupat de Gabriel Lungu, fost city manager al municipiului Lupeni şi fost consilier la cabinetul senatorului Haralambie Vochiţoiu. Fără teama de a greşi, putem spune că dispariţia lui Lungu din structura de conducere a Ministerului Muncii ar fi o pierdere reală pentru Valea Jiului.
Posibila plecare a lui Gabriel Lungu din postul de secretar de stat echivalează cu disparţia din schema consilierilor din minister a lui Nicu-Daniel Stepan, fost expert în cadrul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale – UT 345. De asemenea, odată cu Lungu, din minister va pleca şi aninoseanca Iuliana Iliuţa Muntean, consilier la cabinetul acestuia. D-ra Iuliana Iliuţa este, mai mult ca sigur, o tânără recomandată de calităţile de speranţă uneperistă, întrucât investigaţiile cotidianului nostru n-au scos la iveală elemente care să denote experienţa acesteia în chestiuni ce ţin de muncă, familie, protecţie socială ori persoane vârstnice.
Un alt hunedorean pe lista scurtă este Valentin Aurel Brânzea, secretar de stat în Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri. Susţinut, după unele surse, de către UNPR, iar după altele de către Laurenţiu Nistor, liderul PSD Hunedoara. De la acelaşi minister mai putem lua în calcul şi dispariţia lui Iulian Offenberg, consilier al ministrului şi membru în Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara SA.
Alţi hunedoreni avansaţi pe linia UNPR, deci care îşi cam fac bagajele în aceste zile, ar fi Alin Sergiu Costache, vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, şi Maria Neluţa Offenberg, consilier în cadrul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Dar lista, după cum spuneam, nu este una completă. Vom reveni.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii