Liga Pensionarilor Minieri / Îi cheamă în Vale pe ministrul Muncii și...

Liga Pensionarilor Minieri / Îi cheamă în Vale pe ministrul Muncii și pe directorul Casei Naţionale de Pensii

DISTRIBUIȚI

Constrânși de membrii asociației, care solicită din ce în ce mai vocal o întreve­dere cu Ministrul Muncii și cu cei de la Casa Națională de Pensii pentru proble­mele legate de recal­culările de pensii, conducerea Ligii Pensionarilor Minieri Valea Jiului face de ceva vreme apel la înțelegerea acestora pentru o întâlnire.

Cum la Petroșani nu prea poate fi posibilă o asemenea întâlnire – s-a mai dorit în vreo două rânduri, dar în zilele cu pricina au venit la întâlnire fie senatorul PSD Cristian Resmeriță, fie deputatul PSD Ion Toma – din diverse motive numai de miniștrii știute (că Valea Jiului probabil nu e prea importantă pentru dumnealor), se pare că liderii acestei ligi vor fi cei care se vor deplasa în Capitală. Acest fapt ne-a fost spus recent de către vicepreședintele Aurel Titel, cel care este împuternicit de Adunarea Generală să vorbească și cu presa.
„Sunt câteva probleme, pe care trebuie să le discutăm cu ministrul și cu directorul mare de la Casa Națională de Pensii. Este vorba de Legea 221, de recalculările de pensii, care între timp s-a anunțat că se rezolvă, recalcularea făcându-se în următoarea etapă după cum s-a spus public și după cum ne-a spus și senatorul Cristian Resmeriță la întâlnirea cu pensionarii minieri. Deocamdată în Valea Jiului, mai repede de luna aprile sau luna mai nu vor începe aceste recalculări. De ce? Deoarece mai sunt câteva sute de recalculări din vechea lege și abia apoi vor începe recalculările și pe această lege. Asta trebuie să știe oamenii; au fost în lucru vreo 800 de dosare pe Legea 192. În afară de această problemă mai sunt și altele. Păcat că întâlnirea din februarie, unde ni s-a promis că vin cei de la minister și de la Casa Națională de Pensii, nu a mai avut loc, motivele fiind că ar fi fost ministrul plecat din țară și altele. Totuși, am fost anunțați de domnul deputat Nistor că ne va transmite o dată exactă când va avea această întâlnire la Petroșani. Dar până atunci, eu, pe data de 18 martie, voi participa la o întâlnire în București cu domnul ministru de la Muncă. Am avut onoarea de a fi la această discuție. Voi avea ocazia să pot să duc mai departe, la ministru, două-trei subiecte arzătoare. Dacă acestea nu vor fi rezolvate, să știți că sunt pregătit să fac o formă de protest inedită, dar toate le voi dezvălui după întâlnirea din Capitală și în funcție de răspunsul primit”, ne-a declarat înainte de plecarea la București vicepreședintele Ligii Pensionarilor Minieri Valea Jiului, Aurel Titel.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii