Licitație suspendată. Primăria Vulcan a impus condiții discriminatorii. Produsele erau destinate unităților...

Licitație suspendată. Primăria Vulcan a impus condiții discriminatorii. Produsele erau destinate unităților școlare

Timp de citire: 2 minute

O licitație deschisă, având o valoare estimată de 913.710,84 lei plus TVA, stă pe loc după ce Primăria municipiului Vulcan a impus condiții discriminatorii.

 

Achiziția de produse consumabile în cadrul proiectului de dotare a unităților școlare din municipiul Vulcan cu produse sanitare în contextul pandemic stă pe loc, trei dintre cele patru loturi ale procedurii fiind în continuare suspendate. Asta după ce administrația locală a fost reclamată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), care a dat dreptate, în parte, societății contestatoare.

În cadrul proiectului „Dotarea unităților școlare din municipiul Vulcan cu produse sanitare în contextul pandemic”, Primăria municipiului Vulcan s-a obligat să achiziționeze dezinfectanți de mâini (lotul 1 – estimat la 324.344,54 lei + TVA), dezinfectanți pentru grupuri sanitare (lotul 2 – estimat la 143.490,76 lei + TVA), dezinfectanți pentru pardoseli și pereți (lotul 3 – estimat la 234.558,82 lei + TVA) și dezinfectanți pentru mobilier și suprafețe mici (lotul 4 – estimat la 211.316,72 lei + TVA).

GB Indco SRL, o societate din București, a reclamat la CNSC faptul că specificațiile pentru loturile 1, 3 și 4 conțin condiții restrictive, discriminatorii, impuse de către Primăria municipiului Vulcan (nu intrăm în detalii, unele fiind pur tehnice, greoaie pentru conținutul unui articol de presă cu caracter general, nicidecum tehnic). Remarcați, vă rog, faptul că această contestație se referă la undeva spre 80% din valoarea totală a achiziției.

Pe cale de consecință, prin Decizia 1858/C4/2026 din data de 02.09.2022, CNSC a dispus remedierea documentației de atribuire, obligând autoritatea contractantă (Primăria municipiului Vulcan) să publice în SEAP măsurile de remediere dispuse de Consiliu, în termen de 15 zile de la primirea deciziei.

Grav, în contextul menționat, este că suspendarea celor trei loturi ale procedurii are drept consecință directă întârzierea livrării produselor din categoriile menționate către unitățile școlare din municipiul Vulcan cu toate, vă reamintim, cursurile au început deja în 5 septembrie, săptămâna aceasta.

Ce societate ar fi putut fi avantajată de condițiile restrictive, discriminatorii, impuse de către Primăria municipiului Vulcan? Iată un subiect asupra căruia ne rezervăm plăcerea să revenim.

Între noi fie vorba, impunând condiții hilare precum cea ca dezinfectanții pentru mâini să fie musai sub formă de soluție lichidă, deși cele sub formă de gel tot aia fac, sau ca timpul de acțiune al unui dezinfectant să fie musai între 30 de secunde și 2 minute, cei de la Primăria municipiului Vulcan chiar s-au asigurat că vor întârzia cât mai mult posibil. Vom reveni.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii