Liberalii hunedoreni n-au noroc la senatori… / După Potecă, și Lucica Muntean...

Liberalii hunedoreni n-au noroc la senatori… / După Potecă, și Lucica Muntean a demisionat din PNL

Timp de citire: 3 minute

Lucica Muntean, senatorul de Valea Jiului a decis luni să demisioneze din PNL partidul de pe listele căruia a candidat și a și obținut un loc în Senatul României. Muntean susține că în teritoriu, colegii liberali hunedoreni au dat-o la o parte, noua organizație de la Petroșani luând în calcul chiar excluderea ei din partid. Pentru a nu mai fi un ghimpe în coastă, Muntean a demisionat.

„Stimați colegi, doresc să fac un anunț. Astăzi, mi-am dat demisia din PNL, și îmi voi continua activitatea ca senator dezafiliat”, aceasta a fost intervenția senatorului de Valea Jiului, Lucica Muntean, ieri în plenul senatului. Unde, în mod public oficialul a ținut să anunțe că nu mai face parte din formațiunea politică, pe listele căreia a candidat în urmă cu 4 ani și a și obținut mandatul de senator la redistribuire. Lucica Muntean susține că are motive mai mult decât întemeiate.

„Decizia mea de a demisiona din PNL și de a rămâne senator neafiliat are la baza, în primul rând modul în care, am fost tratată de conducerea PNL Hunedoara, dealungul celor 3 ani și jumătate de mandat, la care se adaugă derapajele anumitor membrii de partid din ultimele săptămâni. După ce mi-am anunțat demisia în plenul senatului, PNL Hunedoara, într-o postare pe Facebook, recunoaște activitatea mea în domeniul legislativ, dar consideră false motivele pe care le-am invocat, și pune în discuție, activitatea mea din teritoriu, invitându-mă în același timp, să plec și din Parlamentul României. Pentru lămuririle necesare, zilele următoare, voi face o prezentare a activităților mele din teritoriu, a audiențelor pe care le-am avut cu cetățenii, și a proiectelor pe care le-am inițiat pentru Valea Jiului, județul Hunedoara și nu numai. Consecventă parcă principiilor de înlăturare și a ultimului senator pe care îl mai are, aceiași conducere, nu m-a informat că la Petroșani a fost desemnată o altă conducere a organizației, și nici un candidat pentru funcția de primar, dar mă responsabilizează prin membrii PNL de aici, că nu particip la activitățile de precampanie, și campanie electorală. Neluând atitudine împotriva celor care au pus în discuție eventuala mea excludere din partid. Din aceste motive, după 12 ani de activitate politică, mă văd obligată să mă distanțez de cei care, privind spre viitor, au acordat Văii Jiului două locuri neeligibile pe lista consilierilor județeni, și prea puțină atenție acestei zone. Ca senator independent, pe baza contractului meu moral cu cetățenii din Valea Jiului și județul Hunedoara, voi continua să susțin proiectele specifice ale Văii, și ale județului nostru, și voi rămâne la fel de activă și implicată ca până acum” a spus Lucica Muntean, senator independent.

Liberalii hunedoreni spun, într-o postare pe facebook, că motivele invocate de doamna senator Lucica Muntean privind demisia din partid sunt false. Tot ei susțin că au luat act de  demisia din partid a doamnei senator Lucica Dina Muntean și mai ales de motivelor invocate de aceasta, care ar fi stat la baza acestei demisii. Liberalii hunedoreni susțin că niciodată nu s-a luat în calcul excluderea oficialului din partid, însă deși contactată telefonic, președinta PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu nu a răspuns pentru un punct de vedere.

De-a lungul timpului, senatoarea0 Lucica Muntean, propusă și susținută pe lista liberalilor de acum 4 ani, de Tiberiu Iacob Ridzi, a fost membru în comisia pentru învățământ, în cea pentru muncă, familie și protecție socială și în cea pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități. Chiar dacă primarul Petroșaniului a trecut la PSD în martie, Lucica Muntean, susține că deocamdată nu-l va urma pe acesta în PSD.

„Nu am discutat aceste lucruri, nu am luat în calcul acest lucru. În momentul în care primarul care m-a pus pe listele PNL la alegerile parlamentare a plecat la PSD, am avut o discuție cu dumnealui, și am spus: eu nu vă urmez. Vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut pentru mine, dar eu rămân la PNL. După această întâmplare, totuși, am fost tratată ca și cum eu eram omul lui Ridzi, și parcă nu mai aveam ce căuta în PNL. Aceasta a fost urmarea a tuturor lucrurilor întâmplate la Petroșani, și nu mi se pare drept să fiu tratată la modula acesta, doar pentru suspiciunea că poate, voi trece și eu cândva la PSD”, a spus Lucica Muntean, senator independent.

Lucica Muntean, senatorul de Valea Jiului, își va continua activitatea în Senatul României, până la încheierea mandatului, însă din postura de senator dezafiliat.

PNL Hunedoara nu mai are la ora actuală niciun senator. Primul care a părăsit tabăra liberală a fost Vasile Potecă și acum Lucica Muntean. Un lucru e cert: liberalii hunedoreni n-au noroc la senatori…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii