Lecții pentru elevi pe tema prevenirii delicvenței juvenile

Lecții pentru elevi pe tema prevenirii delicvenței juvenile

Timp de citire: un minut

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara au susţinut activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile în mijlocul elevilor sosiţi în taberele şcolare organizate anual, la centrele de agrement Căprioara şi Costeşti, din judeţul nostru.

prevenire ipj1Cu această ocazie, 80 de elevi din ciclul gimnazial au fost informaţi cu privire la prevederile legale referitoare la răspunderea penală a minorilor, cauzele delincvenţei juvenile şi principalele infracţiuni la care aceştia sunt predispuşi.

De asemenea, în scopul prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni, elevii au fost instruiţi şi cu privire la conduita preventivă pe care trebuie să o adopte în trafic, în calitate de pieton sau biciclist.

La finalul activităţilor, elevii care au răspuns corect la întrebările recapitulative au fost recompensaţi de poliţişti cu dulciuri şi borşuri, în care au regăsit un set de reguli utile pentru vacanţă.

Potrivit IPJ Hunedoara, astfel de acţiuni vor fi derulate în mai multe tabere şcolare, din judeţul nostru, până în luna septembrie a acestui an.

Mihaela PETROȘAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii