Lainici. Duminică la mănăstire

Lainici. Duminică la mănăstire

Timp de citire: un minut

Mănăstirea Lainici este cunoscută de mult timp ca fiind o mare atracție turistică pentru cei care străbat defileul Jiului. Dar, pe lângă cei care trec pentru prima dată pe poarta de intrare, sunt sute de credincioși care vin aici duminică de duminică sau la marile praznice creștinești, ca să asiste la săvârșirea sfintei Liturghii.

Așa a fost

și duminică, 22 octombrie. Locurile de parcare de lângă mănăstire erau mai toate ocupate, iar în sfântul locaș bisericesc se strânsese mulțime de lume la slujba oficiată de părintele stareț Ioachim Pîrvulescu. Erau prezenți credincioși care vin din Tg Jiu și din localitățile gorjene apropiate, dar și foarte mulți din Valea Jiului. Spun asta, fiindcă pe câțiva i-am văzut și am stat de vorbă personal cu ei. Ba, mai mult, am trecut pe lângă un grup în care se vorbea englezește. La sfârșit, cei din biserică s-au pus la rând, ca să fie miruiți de sfinția sa, iar mai apoi s-au închinat la icoane. Să tot fi peste cinci sute de persoane.

Vremea frumoasă

i-a făcut pe oameni să mai zăbovească în curtea bisericii. Unii căutau una-alta la chioșcurile și magazinul cu suveniruri, iar alții, la pangar, aprindeau lumânări pentru sănătatea celor vii și pentru pomenirea sufletelor celor duși dintre noi. M-am uitat cu atenție la gardul împrejmuitor despre care s-a scris și pe Facebook. Cineva cunoscător m-a lămurit de ce a fost nevoie, ca o porțiune de gard dinspre latura nordică, cam pe unde a funcționat pangarul, să fie pusă la pământ. S-a procedat așa, pentru ca spațiul curții să fie extins înspre șosea. Mi-ar fi plăcut să aflu mai multe despre lucrări, numai că părintele stareț s-a scuzat că nu poate în acel moment. În drum spre chilia sfinției sale era prins într-o discuție cu mai multe persoane. Poate că-l voi găsi disponibil cu o altă ocazie, Doamne, ajută!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii