La Zilele Oraşului Aninoasa / Cântec şi voie bună

La Zilele Oraşului Aninoasa / Cântec şi voie bună

Timp de citire: 2 minute

Prima ediţie a Zilelor Oraşului Aninoasa a debutat sâmbătă, 5 septembrie, cu deschiderea oficială a evenimentului de la Centrul Cultural din localitate.

Doar doi consilieri locali prezenţi!

Începând cu orele 15:00, la deschiderea propriu-zisă au participat peste 100 de localnici – copii şi tineri, cadre şcolare, politicieni locali, primarul Nicolae Dunca şi doi consilieri locali, printre care şi fostul primar Ilie Botgros.

După câteva fraze de bun venit rostite de primarul Dunca, însoţit pe scenă şi de cei doi consilieri, acesta a făcut premierea copiilor care au disputat cu ardoare meciurile de fotbal organizate în cadrul evenimentului. După care toată lumea prezentă a fost invitată să vizioneze un filmuleţ de prezentare a oraşului Aninoasa, intitulat „Aninoasa – ieri şi în prezent”.

Cărţi pentru instruirea copiilor

După momentele de mai sus s-a trecut în sala festivă a centrului cultural, unde doamna educatoare Renata Camelia Rebegea a făcut o trecere în revistă a cărţilor didactice pentru copii scrise de-a lungul anilor de acest cadru didactic cu experienţă, aninosean de loc şi care timp de 25 de ani a lucrat la grădiniţa din Aninoasa (în prezent, îşi desfăşoară activitatea la grădiniţa din Dimitrov din municipiul Petroşani).

„Mă bucur că a fost o sală plină şi mă bucur că în sală au fost foarte multe dintre colegele mele. Ele ştiu că aceste cărţi prezentate azi sunt instrumente de lucru, fără de care azi chiar nu se mai poate, pentru multitudinea datelor informatice care apar şi care sunt necesare a fi transmise copiilor. Cărţile acestea nu sunt apariţii recente, dar au apărut în timp şi sunt instrumente de evaluare a cunoştinţelor, titlul Descoperă lumea în care trăieşti spunând totul, ca şi Caietul de lucru nr. 1 – Explorăm şi învăţăm, sau Sunt mic, dar ştiu multe!, dacă ar fi să dau doar trei exemple din cărţile prezentate. Mulţumesc celor prezenţi şi administraţiei locale, domnului primar că mi-au dat posibilitatea să prezint aceste lucrări ale mele, într-un loc atât de drag mie, oraşul Aninoasa, unde am lucrat un sfert de veac cu copiii aceştia minunaţi din localitate”, ne-a declarat experimentata educatoare.

Concluzia utilităţii evenimentului o vor trage doar aninosenii

zilele-aninoasa2Finalul zilei de sâmbătă a fost dedicat spectacolelor de la „Anena”, unde s-a cântat şi s-a dansat până târziu în noapte, duminică distracţia continuând de asemenea.

Dacă au fost sau nu necesare aceste două zile de distracţie şi socializare pentru comunitatea aninoseană, timpul şi, mai ales, cetăţenii vor decide. E drept, cu 400 de milioane lei se puteau face unele lucruri pentru oraş, dar pe de altă parte, dacă oamenii cer şi insistă că e nevoie şi de astfel de evenimente de bucurie, că altfel comunitatea rămâne amorţită şi în întuneric, cum a stat atâţia ani şi ani, atunci mai trebuie ţinut cont şi de aşa ceva măcar o dată pe an, cu condiţia ca să se vadă şi lucruri bune, utile, în localitate, proiecte bine puse în practică să ridice confortul şi aşteptările cetăţenilor. La anul aninosenii vor trage linie, la vot. De-abia atunci se va vedea dacă sunt sau nu mulţumiţi de actualul primar şi de actuala administraţie locală. Acela va fi barometrul…
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii