La Vulcan / Rezultate de excepţie ale luptătorilor fără sală

La Vulcan / Rezultate de excepţie ale luptătorilor fără sală

Timp de citire: 2 minute
Proaspăt doctorand, Florin Mârza, profesor de sport la Liceul „Retezatul” din Uricani şi antrenor de arte marţiale la AS Fujin CS Vulcan, are noi şi întemeiate motive să fie mândru de sportivii pe care-i pregăteşte.  
La Campionatul Naţional
M.M.A. Cupa României de Semicontact şi Full Contact organizat, în 19 septembrie, de Federaţia Română de Kempo la Complexul Sportiv „Apollo” din Bucureşti băieţii antrenaţi de el au încărcat la greu aur, argint şi bronz. Rezultatele celor opt sportivi vulcăneni sunt cu atât mai valoroase cu cât, la întrecere, au fost prezenţi 450 de luptători din toată ţara. „Am aşteptat să se termine semicontactul, spune prof. Florin Mârza, după care au intrat pe suprafaţa de luptă sportivii înscrişi la M.M.A. Pe parcursul competiţiei au fost de faţă şi reprezentanţi ai Ministerului Turismului şi Sportului”.
La M.M.A.
luptătorii vulcăneni au obţinut următoarele rezultate. Pîrva Cosmin a fost răsplătit cu aur la categoria -60 kg, 18-21 de ani. Şoproni Vasile, -80 kg, 18-21 de ani, a luat medalia de bronz, la fel ca şi colegii săi Buzzi Vlad, -75 kg, 18-21 de ani, şi Moldovan Raul, 60 kg, 18-21 de ani.
„Sunt rezultate bune, comentează antrenorul Florin Mârza, dacă ţinem seama de faptul că doi dintre sportivi au fost ridicaţi la o categorie de vârstă mai mare, iar un altul la una de greutate mai mare. Pentru ei, zic eu, a fost o experienţă benefică!”.
Următoarea întrecere a
fost cea de CR Full Kempo. La aceasta situaţia se prezintă după cum urmează: Calo Iosif, aur, la categoria -55 kg, 16-18 ani; Buzzi Vlad, aur, -75 kg, 16-18 ani; Văgăun Andronic, aur, -85 kg, 16-18 ani; Farcaş Bogdan, argint, -60 kg, 18-36 de ani; Pîrva Cosmin, bronz, -60 kg, 18-36 de ani; Moldovan Raul, bronz, -60 kg, 16-18 ani, Stanci Adrian, bronz, -65 kg, 18-36 de ani. Aşadar, per total, grămada de meta­le preţioase adunate, în această lună, de luptătorii de la AS Fujin CS Vulcan conţine patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz. Un palmares bogat, dacă ţinem seama că acesta e doar începutul. Cu toate acestea, prof. Florin Mârza are un motiv de mâhnire. Mi l-a şeruit el însuşi: „Pentru moment, la Vulcan nu avem sală de pregătire. Sala de la Şcoala Gimnazială nr.5 nu mai prezintă siguranţă, iar pentru închirierea sălii mici de sport de la colegiul tehnic vulcănean aşteptăm încă răspunsul Primăriei municipiului Vulcan referitor la suma de bani pe care trebuie s-o plătim. Primăria şi-a dat acordul de închiriere, dar, pentru că nu ştim cât e chiria, nu ne putem încă duce acolo. Sper în rezolvarea acestei proble­me şi le adresez anticipat mulţumiri primăriei şi consiliului local”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii