La Vulcan / Ploaia nu i-a speriat pe cei care au vrut...

La Vulcan / Ploaia nu i-a speriat pe cei care au vrut să arate că sunt români

Timp de citire: un minut
Vremea nu prea prielnică din jurul orelor amiezii nu i-a împiedicat pe vulcăneni strânşi în parcul Şcolii Gimnaziale nr.1, să se bucure de Ziua Naţională a României. Ceaiul fierbinte şi, mai apoi, vinul şi ţuica oferite cu generozitate de către organizatori i-au făcut pe oameni să uite oarecum de ploaia rece.
Atmosfera
de sărbătoare s-a instalat imediat după ce, în parc, şi-a făcut apariţia fanfara. Urmată de grupul de ofiţeri în rezervă, purtând drapeul ţării, de un pluton de elevi ai Liceului Militar din Alba Iulia, de poliţiştii locali şi de voluntarii de la Crucea Roşie. După ce aceştia i-au prezentat onorul primarului Gheorghe Ile, a început festivitatea propriu zisă.
Preoţii au ţinut
o slujbă religioasă, iar doamna profesoară de istorie s-a referit la semnificaţia momentului de la 1 decembrie 1918. A vorbit şi primarul, fireşte, care, de data asta, nu s-a mai lungit în vorbe şi i-a lăsat pe copii să cânte şi să recite. Nu s-au mai depus coroane la statuia soldatului. Cineva zicea că ar fi fost un decret al lui Klaus Iohannis în acest sens. Prostii. Pur şi simplu s-a considerat că această zi este una a bucuriei, iar nu a comemorării. În schimb, statuia era încadrată de ghivece cu flori. Am observat că, totuşi, cineva s-a apropiat de piedestalul statuii. Mihai Lorincz, liderul sindical al energeticienilor de la Paroşeni, a depus un buchet de flori, înfăşurat cu o panglică tricoloră. Frumos gest.
Fasole cu cârnaţi
a fost pentru toată lumea. La fel şi vin sau ţuică. Numai cine nu a vrut nu a primit. Ile şi-a dus oaspeţii şi pe consilierii locali la Cabana „Căprişoara”. Meniul servit acestora a fost aceeaşi fasole cu cârnaţi care s-a dat şi în parc. Nu s-a lăsat nicidecum cu chef prelungit, cum ar fi tentaţi unii să creadă, pentru că înăuntru era răcoare. După o oră şi jumătate, lumea a început să plece. Mândria de a fi român trebuia sărbătorită şi cu cei apropiaţi de acasă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii